Doorgaan naar hoofdcontent

Danny Vera is een man van de Klok.

pic taken backstage by phone
Ik debiteerde het eerder op dit weblog. Het is bijzonder gaaf om live-popmuziek mee te maken in je eigen stad. Gewoon lopend of op het fietsje er naar toe. Het Bolwerk in Sneek biedt je al sinds mensenheugenis volop die mogelijkheid. Gelukkig was vroeger zo'n gekke sneue modieuze benaming als Cultureel Kwartier nog niet door beleidsmakers bedacht. Top bands zoals Focus, Solution en Cuby+ Blizzards, kortom de fine-fleur van de vaderlandese nederbeat stonden gewoon wel geprogrammeerd.
Danny Vera stond afgelopen zaterdagavond on stage. Hij mag zich van mij -als jonge gast - scharen in het eerdere illustere gezelschap. Een man van de klok. Een professional! Precies klokke tien toucheerde hij op het magische Sneker podium de snaren van zijn favoriete Graetz-gitaar. Een volle bak met een buitengewoon gemêleerd publiek stond voor zijn neus. Naast echte muziekliefhebbers, natuurlijk ook een categorie, die enthousiast is geworden over Danny, door zijn veelvoudige TV optredens. Dat is alleen maar goed voor een beroepsmuzikant. Deze Heerlijk Helder Heineken Voetbalhelden vielen hier pas echt door de mand tijdens een korte akoestische sessie. Ze slaagden er toen amper in, hun inmiddels benevelde snaveltje dicht te houden. Maar een kniesoor die daar op let, toch....Ondanks de voorliefde van Danny voor het geluid van zijn Graetz zit vanavond de Fender strat-en-telecaster-sound mij het meest vers in het geheugen. Dat komt vast door mijn gekleurde vinyl bril. Ik zag en hoorde bovendien een stel enthousiaste en buitengewoon muzikale vaklui, die dik twee uur lang het publiek met aanstekelijke muziek in de ban hielden. De allerlaatste song, Johnny Cash's Folsom Prison Blues ging erin als Ketellapper! Farther down the line, Far from Folsom Prison, That's where I want to stay, Goed uitgangspunt als afsluiter, Danny! Struck Me! 
Na afloop schakelde het publiek de rooie led-gunningsfactor in. Ver boven >100 dBA! Zij omarmden Danny, zijn vrouw Escha en de Band vanavond definitief, omdat zij met passie muzikaal entertainment boden. Van de bovenste plank en gelardeerd met charme per strekkende meter. Ik kijk uit naar de komende Theater tour!


Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond