Doorgaan naar hoofdcontent

Workum Kokedei 2014

De Fokveekeuring in Workum, op de Merk viel vandaag jammer genoeg volledig in het water. Tussen de buien door maakte ik nog een paar beelden. Ik hoop, dat de Doutzen Kroes van de Zuidwest-Friese melkveebedrijven erbij zit. De kenners zien het natuurlijk direct. Ik ook, maar ik mis de scherpte als het over melk-koeien gaat.
Tegen half drie liet "Gerritje de Hooimaker" zich nog heel even zien. Het 's middags geplande Nationale Concours Hippique werd door de natte weersomstandigheden afgelast. Het was te gevaarlijk voor mens en dier. Het publiek, dat zich massaal had terug getrokken in de kroeg werd verleid om weer naar buiten te gaan door die enkele zonnestraal. Ze kwamen een beetje onwennig tevoorschijn. Maar, het mocht allemaal niet lang baten. De koeien, zwart-en bruin witte top-modellen, stonden alweer op stal. De marktmeesters en de vele vrijwilligers waren druk aan het opruimen. De inwoners van Workum en vele Oud-Workummers (soms bekende mensen die hun drukke agenda graag blokken voor deze jaarlijkse happening) maakten er nog een gezellige en geslaagde reünie van. Zo is het al vele tientallen jaren. Zo zal het hopelijk ook altijd blijven! Een gelukkig en bestendig huwelijk tussen traditie en nostalgie, waar je nooit genoeg van krijgt.Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen herbouwd is ook een black box en in de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel