Doorgaan naar hoofdcontent

Gemeenteraad SWF pest ondernemers in crisistijd


Jonge lui, ondernemers met een uitstekend uitgewerkte aanvraag/plan voor een waterskibaan bij de Potten te Offingawier vragen de Gemeenteraad van Sûd West Fryslân om toestemming. Een stukje medegebruik van de openbare ruimte en òok om een recreatiebedrijf op te richten. Niks meer en niks minder. Goed voor de werkgelegenheid. Past planologisch -als een door mijn moeder gebreide - handschoen. Precies dus! Wat schets mijn verbazing? De commissie DS0 trekt na ampele overweging, discussie, onder druk van een stelletje notoire op-de-rem-trappers, het plan/de aanvraag terug. Er zijn kennelijk bezwaren in de streek. Hoe zwaarwegend die zijn? Weten ze niet. Tsja...Er zijn via de sociale media hier en daar individuele tegenstanders, die zich uitten. Mensen die in het medegebruik van een waterskibaan een aantasting zien van hun beleving van de Potten. Dat mag! Maar zij worden er echt niks minder van! Er zijn - zo lijkt het - geen echte individuele NIMBY's deze keer, want die zijn er nagenoeg niet op de Potten. Misschien een enkele Anti-Sneek-Huilebalk uit Offingawier of Scharnegoutum.
Kortom het is direct al een slappe knieën festival in de Commissie DSO. Het is je reinste pesten van jonge ondernemers in crisis-tijd. Schandalig! In plaats van dadendrang is het pap in de benen bij die Commissie.
In dé watersport stad van Friesland is een kabelwaterskibaan een unieke toevoeging aan 
het bestaande watersport aanbod. Veel ondernemers in Sneek juichen dit initiatief dan ook toe. Het is ‘nieuw’ in Friesland en dat geeft Sneek als watersport stad extra allure. Een dag-attractie trekt mensen uit de wijde regio over het water naar Sneek wat de gehele stad en regio ten goede komt. De invulling van het 
recreatiegebied De Potten krijgt door een waterskibaan een divers en aantrekkelijk gezicht. Bovendien vindt er helemaal geen vermeerdering van verstoring van de natuurwaarden plaats. Ik vind het een mooi plan, dan met een beetje creativiteit prachtig ingepast kan worden bij de Potten. Ik zei het eerder: die handschoen van mijn moeder is gebreid in de dertiger-jaren-crisis van de vorige eeuw! 

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel