Doorgaan naar hoofdcontent

Een Andere Energie Stroom

Vanmiddag zaag ik mijn derde week door de midden. Velen vragen mij hoe de nieuwe vrijheid bevalt. In het algemeen is het zo dat het prima bevalt. Het niet meer werken went gauw, moet ik zeggen. Maar, een mens is geen machine. Omschakeling van een volledige baan gedurende 45 jaar naar veel vrije tijd vergt een persoonlijk proces. Ik doe onverwijld de dingen, die ik gouden vind, maar ik ben op zoek naar een passende persoonlijke energiestroom. Dit gevoel en de strekking, niet de details, beschrijft Youp van het Hek onlangs prachtig in een van zijn columns in de VARA gids.
Ik merk bijvoorbeeld dat van mijn voornemen om dagelijks te bloggen weinig tot niets terecht komt. Dat moet beter! Mijn prioriteiten liggen momenteel toch bij mijn nieuwe persoonlijke agenda, mijn dagelijkse eenvoudige leven, bij de komst van nieuw leven in onze familie, de verhuizing en een nieuw begin van dochter M van Amsterdam naar Hoorn. Bovendien ben ik verantwoordelijk gesteld voor een deel van ons huishouden en een deel van het tuinonderhoud. Twee zaken waar ik duidelijk nog passie voor moet ontwikkelen. Bovendien houdt één van mijn echte passies: het bootje-varen mij weer volop in de besnijdenis. Bij mooi weer trekt het Sneker boezemwater als nooit tevoren. Prachtig om op het water te zijn zonder altijd maar rekening te houden met aardse zaken zoals uur en tijd. Wanneer zie je plotseling een reegeit het Prinses Margrietkanaal overzwemmen? Dan zie je met eigen ogen dat faunavriendelijk gemaakte oevers uitstekend functioneren. Heerlijk om lange en meeslepende vaartochten te maken over de Zuid-West Friese boezemwateren, waaraan ik in mijn werk (op bescheiden schaal) heb gesleuteld.
Onder het motto beter goed gejat, als slecht geschreven onderstaand het eerder genoemde stukje van Youp....volgens mij is het zo nog wel leesbaar.


Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen herbouwd is ook een black box en in de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel