Doorgaan naar hoofdcontent

Read2Me! Voorleeswedstrijd in Fries Scheepvaart Museum

Door alle drukte, de afgelopen dagen met de afsluiting van het landinrichtingsproject en de onthulling van mijn gedicht in Dijken/Teroele zou ik bijna de halve finale van voorleeswedstrijd Read2Me! van donderdag j.l.in het Fries Scheepvaart Museum hier vergeten. Bibliotheken Mar en Fean hadden acht halve-finalisten geselecteerd die ieder een fragment naar eigen keuze mochten voorlezen. Ik moet eerlijk zeggen: Ik was diep onder de indruk van de meeslepende voorlees-ritmes van alle acht deelnemers. Zij maakten de avond! De jury - waarvoor ik was uitgenodigd om deel te nemen - moest op basis van een aantal vooraf bepaalde criteria, drie winnaars kiezen. Dat werden na soms moeilijke overwegingen uiteindelijk Daniel Jolink van het Marne College uit Bolsward. Zijn voorleesfragment kwam uit het boek: Harry Potter en de steen der wijzen van J.K, Rowling. Lobke Michiela van de RSG uit Sneek. Haar voorleesfragment kwam uit het boek: Hoe overleeft Rosa New York van Francine Oomen en als derde, but not least Meike Kootstra van het Bogerman College uit Sneek. Haar voorleesfragment kwam uit het boek: Hou me vast van Danielle Bakhuis. Zij kregen als winnaars een boekenbon en gaan door naar de provinciale finale op woensdag 16 april a.s. in Romein  te Leeuwarden. De overige deelnemers aan de halve finale  - ook helden - waren Rana de Jong, Yvanka Visser, Janneke ten Hoor, Sarina Kroeze en Djoni Kruithof. Alle deelnemers kregen van presentatrice Dina Eringa een leesboek. Als jurylid had ik een top-avond en ben weer een stukje een rijker mens geworden.

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

For a Limbo Dancer