Doorgaan naar hoofdcontent

The House of the Setting Sun

Deze foto kreeg ik toegezonden van Frits Zweed uit Hindeloopen. "Achter op de foto's staat gedrukt 22.3.68 , wij noemden ons huis The House of the Setting Sun. Prachtige tijd!" aldus Frits.
Sixtier kan ik het echt niet maken, vrienden. Dit beeld roept buitengewoon nostalgische herinneringen bij mij op. Een deel van de Hylper jeugd had deze onbewoonbaar verklaarde woning destijds  - voordat de sloopkogel er aan te pas kwam - een tijdje in gebruik als z.g. clubhuis. 
De oude woning lag naast de Dijk. Het interieur was tot op het bot afgekloven en nagenoeg geheel zwart geverfd, De plafonds hingen vol met visnetten. Er stond een enorme paal in het midden, die afkomstig was van een remmingswerk uit de Hylper Haiven.
Geen elektriciteit (later afgetapt) en ook geen leidingwater. De verlichting bestond uit Gouda kaarsen, Verkade waxine lichtjes en oude op petroleum brandende stormlampen,  's Winters stookten we in de kachel, sloophout direct afkomstig uit de woning.
Van enig toezicht heb ik nooit iets gemerkt. Was ook niet nodig! De sfeer was altijd buitengewoon gezellig. Peace was the Message! Ook omdat de mooiste meisjes uit de wijde omgeving van Hylpen het een buitengewoon aantrekkelijke locatie vonden. Geen wanklank, al hadden sommige ouwelui er toen misschien wel eens andere gedachten over!  We waren een soort autonoom en zelfsturend team. "We had the time of our Lives." 
We rookten zware shag van Van Nelle en dronken.... Ook muzieksmaak hadden we zeker! Uit die ene speaker van dat plastic Phillips pick-upje klonk: Them, Cuby and the Blizzards, John Mayall and the Bluesbreakers, The Moody Blues, Rolling Stones, Champion Jack Dupree. Muddy Waters, noem maar op. Het leek een soort "keet" avant la lettre. Toen was geluk, heel gewoon......

Op de vensterbank van The House of the setting Sun.
zit Frits Zweed en uit het raam hangt Anske Smit.
Toepasselijke titel voor een pand vanwege de dreigende sloop.

Frits Zweed encore en verder staande op de vensterbank van het smalle raam: Gouke Amsterdam.

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond