Doorgaan naar hoofdcontent

Parkeren nabij de Noorderpoort te Sneek

Bovenstaande tweet verbaasde mij buitengewoon. Een prachtige kleinschalige en groen ingerichte Bolswarderpoort parkeerplaats, die stijf en strategisch gelegen is tegen het centrum van Sneek ligt er verlaten bij. Bekend van schitterende voorstellingen  van de Sneker Simmer. Het gebruik van deze voorziening is plotseling verdampt uit de Sneker samenleving. De gemiddelde Sneker burger weet hier nog niks van.
Er staat geen informatiebordje bij. Natuurlijk is hiervoor wel een reden. Het is een particulier terrein met een milieu geschiedenis. De eigenaar wenst het terrein niet meer voor het gebruik te verhuren.
Resultaat: parkeeroverlast in de naastgelegen wijk de Noorderhoek.
Een tijdelijk, naar een structurele out-of-the-box oplossing kan zijn, dat  het wijkplatform Noorderhoek het terrein least met doorgeleiding van de factuur naar een instantie. Mogelijk kan er door onderhandelingen tussen de eigenaar en de Gemeente SWF weer opnieuw een stabiele en structurele parkeervoorziening ontstaan.
Ik zal de plank wel weer finaal misslaan in dezen.....of toch?

Een leeg parkeerterrein Noorderpoort naast een autovolle woonwijk de Noorderhoek.

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond