Doorgaan naar hoofdcontent

Hamlet. Wie het kleine niet deert......

Wie het kleine niet deert is het grote niet weert was het spreekwoord dat vandaag bij mij op kwam toen ik vorige week min of meer verzuimde een blogje te schrijven over de voorstelling Hamlet. Dat zou een regelrechte misser zijn geweest.
Regisseur Hilde Mulder van Meeuw Jeugdtheaterschool te Leeuwarden speelde vorige week woensdag in het Theater Sneek deze voorstelling met een tiental jeugdige acteurs/actrices.
Inmiddels heeft o.a. Elske Schotanus in de Moanne mij het gras voor de voeten weggemaaid. Ze schrijft een mooie recensie in het Fries. Inderdaad het was een prachtige voorstelling. De verpakte kritiek op de bezuinigingen op de kunst door de regering,  getuigde van jeugdige branie. Lef a go go!
De straattaal en het gebruik de hedendaagse gadgets pasten zoals de zonnebloemen bij Van Gogh. De beats tijdens de changementen hielden mij van begin tot einde bij de les en op het puntje van mijn stoel genageld. De klassieke muziek fragmenten pasten naadloos in de sfeer van wat er op het podium gebeurde. De Doris Day song "Once I had a secret Love" die tot halverwege -door de vader van Hamlet -prominent werd geplaybackt, waarnaar hij achteloos de microfoon-standaard weg geduwde en overging tot party-time, vond ik qua scene een buitengewoon stoere vondst.
Wat ik tijdens een theater bezoek graag wil, gebeurde. Ik gleed met boter en suiker in de voorstelling en werd volledig ingepakt, een strik erom. Signed, sealed an dilivered. Oh ja. ondanks de vele doden aan het einde van de voorstelling, ging mijn mededogen, met overtuiging uit naar Hamlet.

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel