Doorgaan naar hoofdcontent

Flaeiende Wodden

Doet&Joop
Gertjan Groenendijk, columnist  van Uus Likje Wraald,  de New York Times van de SudWestHook, het syn stikjes by-en-nem bundele tot een boekjen. Fan syn utjouwery kriege hy de folgende flaiende
wodden
“Wat een leuke manier om Hindeloopen nog meer op de kaart te zetten! Kleine dingen, grote dingen, bekende dingen… alle columns gaan over deze Friese stad. De ene keer wat duidelijker dan de andere keer, maar iedere inwoner van Hindeloopen zal zijn woonplaats zeker herkennen. Maar niet alleen voor de inwoners is het erg leuk om deze columns te lezen. Het zal ook leuk zijn  om dit boekje te kopen als toerist. U heeft mijn nieuwsgierigheid geprikkeld door vol vuur over “uw” stad te spreken. Ook al geeft u aan dat u niet oorspronkelijk uit Hindeloopen komt, doet dit niets af aan uw enthousiasme. Ik heb Hindeloopen nooit bezocht, maar als ik ’s zomers in de buurt ben zal ik dat zeker doen.”

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …