Doorgaan naar hoofdcontent

Waar zijn SWF bestuurders tijdens EO(ecumenisch) Kookfestijn?

Terwijl Ineke Faber, Omer Kaya, Henk van der Veer en nog een stel notoire SWF prominenten pareltsjebrei koken bij presentator/kok Kefah (vml Humanistsche Omroep en paarden-man) als afsluiting van een buitengewoon succesvolle TV opnamereeks van de EO over mensen en geloven in de inspirerende stad Sneek, had ik vanmiddag mijn eerste ontluikende primavera-beleving in de Natuur en het landschap in de omgeving van het Sneekermeer. Iemand moet de verloedering van het buitengebied rond onze stad in de gaten houden, nou....! Maar ook de aanwezige hoogtepunten signaleren, zoals de Schaapskudde "De Drifters" van Eva Brouwer
Dit beeldverslag is mijn getuige. Moe en voldaan keer ik huiswaarts en check ik op mijn lap-top de berichten over het EO kookspektakel met hashtag Sneek op de socialmedia....Ik merk al snel aan de berichten/tweets: "Reuring in de keet!" Met tweets in de strekking van "Er wordt voor tonnen aan televisie airplay voor de Stad Sneek binnengehaald, maar bestuurders van de gemeente SWF laten stoicijns hun representatieve taak liggen tijdens de opnamen van de EO uitzending rond de Sneker Grote Kerk" Merkwaardig, deze deerniswekkende bestuurlijke afwezigheid, want burgemeester Hayo Apotheker en wethouder Wigle Sinnema zijn vanmiddag wel in het centrum van Sneek gesignaleerd aldus tweets en persoonlijke waarnemingen van tweeps.
Weer het zoveelste voorbeeld van hoe krampachtig sommige van onze professionele bestuurders van de Gemeente SWF met successen van hun Hoofdstad om gaan.
Kennelijk zien ze toch - tijdens verkiezingstijd - andere stippen aan de horizon "Misschien na de verkiezingen weer een scherper perspectief met meer focus op de Hoofdstad van de Gemeente!

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel