vrijdag 27 september 2013

Wonderbare Visvangst. I.M. Piet Op 't Hof

v.r.n.l. Piet Op't Hof, zijn vrouw Ellen die ik deze zomer fotografeerde in de mijn"gewijde" Leugenbank in Hylpen.(Hindeloopen).
Boven de leugenbank hangt een bijbels tafereel van de Wonderbare Visvangst.
"Dappere vissers die zonder voorwaarden vooraf aan boord stapten"
Het is buitengewoon bizar, dat ik in deze week aan het einde van deze september maand opnieuw een collega van de Dienst Landelijk Gebied (DLG) zie vertrekken naar - zoals ik dat op mijn weblog pleeg te noemen - gene zijde.
Voor collega Piet Op 't Hof (1952-2013) lag thuis op mijn bureau een kaart gereed - om bij zijn komst uit het ziekenhuis - te verzenden. Ik had hierop de volgende de volgende tekst geschreven : "Love and Life is taking risks. You'll never know what's going to happen next, unless you are brave enough to face whatever its brings" Dat is een universele tekst, die voor ons allemaal van toepassing is. Ik koos deze tekst speciaal voor Piet omdat ik hem dit - in zijn werk en in de strijd tegen de zijn ziekte - vaak heb zien doen. Een dappere kerel! Ik denk met name aan het werk in het kader van Natura 2000. Hij organiseerde een aantal publieke bijeenkomsten op de waddeneilanden, waarbij vaak controversiële locale onderwerpen op de agenda stonden. Hij zocht en behield samen met een zorgvuldig uitgekozen team op natuurlijke wijze de verbinding met de plaatselijke bevolking. Dat was volgens mij zijn specialiteit of zoals dat in actueel jargon heet: zijn kernkwaliteit. Ik moet zeggen: dat was bijzonder inspirerend om te zien en mee te maken.
Ik denk dat Piet aan gene zijde een wonderbare visvangst tegemoet gaat......