zaterdag 14 september 2013

Dienstverlening in Sneek - Bijzonder Verhaal - Une Belle Histoire

Een blogje over Sneker dienstverlening uit 2011 in de reprise.
De dames Rimico uit Hyppolytushoef deden samen gisteren een “dagje Sneek” Parkeren op de Veemarkt. Sjoppen in de binnenstad. Koffie met een bananen-schuitje bij de Korenbloem. Lunch bij de Walrus. Een ijsje bij Min12. Tot slot aan het eind van de middag -voor de aanvaarding van de terugreis over de Afsluitdijk - nog even een plasje in het openbare toiletgebouwtje op de Veemarkt.
So far so Good, zou je zeggen.

’s Avonds tegen achten uur rinkelt de telefoon in het kantoortje van Sportschool FenF aan de Lange Veemarktstraat. Sensei Peter Kool Smit passeert toevallig tussen een kyokushin karate les door het kantoortje. Hij neemt zoals te doen gebruikelijk de telefoon op en hoort. “Goedenavond, u spreekt met Ri, van de dames Rimico uit Hypolytushof” zegt een ietwat hese damesstem aan de andere kant lvan de lijn. Wij zijn zojuist thuis gekomen na een gezellig dagje winkelen in Sneek. Nu ontdekt mijn zuster Co plotseling, dat ze haar handtas met inhoud kwijt is. Onvindbaar! Mijn zus is gestrest. Ze is totaal van slag. Beurs, bankpassen, paspoort, sleutelring enz. Alles zat er in! Zij herinnert zich vaag, dat ze haar tasje even heeft neer gelegd bij een toiletgebouwtje op het parkeerterrein van de voormalige Veemarkt. Ik herinner mij, dat we aan heit einde van ons bezoek - op de terugweg, vanuit de binnenstad- naar de Veemarkt, langs een soort sportschool met een hoofdletter F in de merknaam zijn gelopen.
Door de ramen zagen we jongelui oefeningen doen in witte pakken.
De zoekmachine google leert mij nu, dat dit mogelijk de Sneker Sportschool F&F is. Op een steenworp afstand van het openbare toiletgebouwtje.
Vandaar, dat ik u opbel, met het verzoek om even snel naar het toiletgebouw op de Veemarkt te lopen en voor mij te kijken of het handtasje van mijn zuster Co ook nog bij wastafel ligt”

Nu weet ik uit eerste hand, dat Sensei Peter zowat is geboren met een certificaat van hulpvaardigheid. “Mevrouw, Ik ga even snel voor u kijken” Blijft u maar even aan de lijn” aldus Sensei Peter.
Na een spurtje heen-en-terug toiletgebouw Veemarkt, neemt hij de telefoon opnieuw op. “Mevrouw, ik heb nieuws voor U…..” zo sprak de in het dagelijkse leven bijzonder zachtaardige, maar op de tatami (mat) kneiterharde low-kicker
Uw tas ligt nog op het plankje boven de wasbak in het toiletgebouw. Ik heb hem voor de zekerheid maar even meegenomen om de inhoud even met u door te nemen. Portemonnee, creditkaart, bankpas,  rijbewijs, paspoort, lipstick, smartphone, sleutelhangel, ander make-up-spul........alles nog aanwezig in uw exclusieve berba tasje. Mevrouw "Uw tasje ligt nu voor u klaar op de balie van onze sportschool, die met een F. weet-u-wel...!
Kijk, dat is ook Sneek, dienstverlenend tot in de haarvaten. Daar kom je een keer, vaker terug!

Gebaseerd op feiten, maar de namen van de Dames RiMiCo 
zijn verzonnen en komen uit een van de VPRO 
Barend Servet TV-Shows uit 1972.