vrijdag 12 april 2013

Met Steve Jobs en Maurice de Hond wordt het niet saai, maar wel leuk op de Noarderhoekschool


Gisteren en vandaag weer even intensief getwitterd over de discussie met betrekking tot de Steve Jobs Noarderhoekschool. Kennelijk is men van de zijde van het bestuur van Odysee en personeel van de Noarderhoekschool nog niet zo vaardig op de sociale netten van de digitale snelweg, want het is al dagen oorverdovend stil. Zo worden kansen voor open doel gemist.
Nou bepaald niet op mijn weblog. Een van mijn vaste reaguurders schrijft de volgende onversneden mening over de Noarderhoekse onderwijsperikelen in Sneek. Ik wil deze beslist niet aan mijn geachte lezers onthouden.
"Jammer dat zo'n gefrituurde paardenvijg als Maurice de Hond met nul onderwijskundige ervaring serieus genomen wordt met z'n Steve Jobsschooltjes. De man baseert zijn bevindingen op wat zijn eigen peutertje op de ipad doet en leert. Ik begrijp ze is drie en spreekt al vloeiend Mandarijn.
Het zou mooi zijn als onderwijsvernieuwing kwaliteit, passend onderwijs (dus vanuit de schoolpopulatie) en verdraagzaamheid als uitgangspunt zou hebben. En niet dure snufjes omdat dat die scholen mooi in de kijker zet. Het criterium is nu dat het niet 'saai' mag zijn..... Straks moet het ook nog vooral 'leuk' worden."