woensdag 10 april 2013

Een rondje door de binnenstad van 058 met Klaas Zwart

Vorige week was hij nog op mijn feestje bij Cafe Vellinga. Vandaag te gast in de Leeuwarder Courant: Klaas Zwart, zoon van onze Sneker nestor dichter Jelle Zwart en pvda raadslid te Leeuwarden

Kom der mar in Betske. Laat sien das't van de Nieuwe Tijd bist...

"Oeki...dink om de Hoan, achter dy..." skreeuwde een Liwadder supporter op de tribune - dertig jaar leden - in de sufeulste nakompetisy van sc Cambuur. Syn swatwitte stabij met 'n road halsdoekje blafte drie kear as bevestiging  naar syn baas.
Het ging om de linksbuuten topper  Oeki Hoekema.
Toen ik de kollum van maandach 8 april op het webblog van Henk van der Veer las,  moest ik aan dit humoristische voorval denke.
De Hoan teisterde destyds as skeidsrechter de meeste westrieden in Betaalde Voetbal. Hij was toen ok al as opvallend anwesich en bekend in/van het programma Sport in Beeld.
Teugenswoardich loopt ie al jaren met syn peilingen op TV en syn foarliefde foar appel-wriefplankjes, weer anderen foar de foeten.
Wel weer op een ander speulveld. 't Onderwysveld in Sneek! Een lannelikke primeur, nog wel!
De nieuwe basisskoal in oonse Noarderhoek denkt met de Hoan as BN-er met syn marketing, syn hard en software (euri) geeren te spinnen met syn appeltsjes.
Toegeeven: "Handig deen!" Mar at je un bitsje de ontwikkelingen folge, dan kenne je wete, dat de Apple temperatuur op de mediabarometer snel zakt.
Concurrent Google, (mar ok anderen) slaat op het ogenblik de maat met syn Google-Chrome.
Dan hewwe je een bysonder fenuftich Samsung-laptopke van noch gin driehonderd euri met een duuzelingwekkend software pakket, die sun dure appelflap van Steve Jobs su-in-eens deegradeert tot een bijrol.
As ik Betske van Odyssee ( openbaar onderwis òrganisasy in Sneek e.o. ) skoal inricht wurde fòlgens ut O4NT-model ( Onderwijs voor een Nieuwe Tijd ) fan Maurice de Hond was, su ik earst marres op dinsdagsawents, met dy Hoan - in de sneker Veemarkthal op een puppie-cursus gaan.
Of su Betske stykem denke: "Dy Henkvan der Veer het kinnesinne" Ik geef 'm een lange Neus, Ik hef de pubiciteit foar de Noarderhoek en myn skoal in de knip, de skoal staat al op de kaart voor die klaar is en de Hoan redt um der verder wel met....? Kom der mar in, Beste Betske! Dou hest toch wel Twitter, Facebook en een Weblog voor een snelle reaksie?