vrijdag 11 januari 2013

My High End Candy Record Store

De latente gedachte van  Alles over vinyl grammofoon platen heeft al manifest post gevat in mijn dagelijkse systeem. Ik heb daar helemaal geen last van. Laat staan, dat ik er gebukt onder ga. Mijn honger naar Engelse popmuziek uit de sixties en de Vaderlandse Nederbeat is daarentegen nog steeds niet te stillen. Een van de elementen, bouwstenen of Heilige Graal, zoals u wilt is de platenzaak van Wobbe Van Seijen in Leeuwarden. Begonnen in 1965 en later uitgegroeid tot het begrip Bij de Put.
Zijn huidige zaak is tegenwoordig by far opnieuw de high end recordstore van Friesland. Hij speelt het toch maar weer klaar om Master te worden en te blijven in beeld en geluidsdragers. Aangenaam....en met uw welnemen, de vaardigheid van deze Baas is: Passie en Uitstraling.
Ik was samen met mijn collega en ecoloog Jan Meijer in onze lunchpauze onlangs in zijn winkel aan de Voorstreek te Leeuwarden. Wij zijn daar vereeuwigd in digitaal beeld door Wobbe himself.
Jan is naast de natuur ook een echte muziekliefhebber, maar dan misschien met een lichte voorkeur van een jongere generatie bandjes. De seventies. Alhoewel zijn aangeschafte Cash album bevat songs uit 1958 en 1959.
Wij hebben het etablissement van Wobbe gisteren gekscherend omgedoopt tot de geuzennaam de Candystore aan de Voorstreek. Het is zeker door de persoonlijke aanwezigheid van Wobbe een warm nuziek-nest en een waar eldorado met bakken vol Singles, CD's, DVD's, nieuwe-en gebruikte vinyl LP's Vaak verkrijgbaar tegen prijzen ver beneden de gangbare winkelwaarde. Kom daar in Sneek of zo maar eens om! Een echte aanrader in 058!