Doorgaan naar hoofdcontent

Adieu VPRO

Eigenlijk heb ik de smoor in. Dat zit zo. Ik ben al meer dan twee-en-veertig jaar lid/abonnee van de VPRO gids. Daarvoor waren mijn ouders, vanuit hun vrijzinnig protestantse levensovertuiging al decennia bewust lid van hun Vrijzinnig Protestantse Radio Omroep.
Het sprak voor zich, dat ik in die traditie voort zou gaan. Dat geschiedde zowaar! Gedurende mijn lange lidmaatschap heb ik taal noch teken van onze radio en tv makers organisatie gehoord. Altijd trouw het abonnement betaald. Een soort stil sponsorschap. Ik had de achterliggende gedachte, dat het belangrijk en waardevol was,  dat het VPRO beeld en geluid in de samenleving naar voren wordt gebracht. Ik vond dat lange tijd, invloedrijker en belangrijker, dan een lidmaatschap van een politieke partij. Momenteel voert de VPRO voortdurend campagne voor nieuwe leden. Een paar sneue redacteuren vullen een soort van campagnekrant, die als bijlage is gevoegd bij de wekelijkse VPRO gids. Zogenaamde BN-ers uit de C klasse gaan bij wijze van bonus/attractie bij nieuwe leden op bezoek. De ongein bij het winnen van een sjaal wordt bij het oplossen van een rebus hierbij tot eigen gotspe verheven.
Er zijn 20.000 trouwe en loyale VPRO-leden waarvan men de inschrijvingsdatum van voor 1974 niet meer kan herleiden. Dat komt door een rammelde ledenadministratie in het verre verleden. Lange tijd bij de VPRO over het hoofd gezien, kennelijk. Saillant detail: mijn lidmaatschap dateert vanaf 1972.
Zelfs de kleinste geste als attentie voor deze groep zou al in de papieren lopen, aldus de jongens en meisjes in de VPRO gids (week 41)
Ik kan zo'n VIP behandeling van de VPRO echt niet langer verdragen... Teiltje! Na twee en veertig jaar lijkt het mij verstandig de relatie met de VPRO verbreken...Adieu.


Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

For a Limbo Dancer