Doorgaan naar hoofdcontent

SnitterKlaas 2013 De officiële SKIII toespraak in het Fries Scheepvaart Museum

SKIII
Sneek - 17 oktober 2013 Wie nyt in sichself looft, kin ok nyt in Snitterklaas love! Bam! Een utspraak wermet ik de knuppel in 't kippehoek smyt.  Der mutte Jim it met doen! Ik hef opdracht kregen om niet te lang van stof te weesen. Dat sal ik probeare. Ik bin butengewoan verrast over onse weg hier heene. De echte Utlopers (Los in de Sneekweek) voorop met der achteran een enige echte ouderwetse prosessie deur het sentrum van ons Stadsje. Met syn allen as snitteraars per pedes apostelorum op naar ons Fries Scheepvaart Museum aan ‘t Kleinsaan. Met sun gebeuren ken je fut-en-dadelijk as traditie starte. Ik sal ‘t melde an meneer Pastoor. Kortom…Wat wil je as blauwe biskop nou nog meer. Nou dat sal ik jim gauw utlegge Dit jaar is het tema anpast op wat sommige lui de krises noeme. Het motto is 'Geld speult gin rol' in de meest letterlijke betekenis. We gaan vanavent met sien allen kieken, wat we met sloten beurzen voor elkaar doen en betekene kenne. De deelnimers aan dit snittergebeuren hewwe al een digitaal skot voor de boeg hat op de website fan snitterklaas Ik gaan der alvast van ut, dat we der met syn allen, al een bitsje over nadocht hewwe. Der binne heel veul zaken, ok hele praktiese, die mensen met elkaar en met sloaten beurzen regele kanne. Ik bin der heilig van overtuugt, dat we hiervan straks sterke staaltsje van sien kenne. Nog even voor de duudelijkhied:Snitterklaas hanteert de folgende 3 regels: 1. Geen kommersjele bijbedoëlingen 2. Altyten positief richting de persoan 3. Snitterklaas bemoeit sich nyt met polityk Ik mu er wel bij segge, dat disse blauwe biskop, beskermheilige van de snitteraars sich soms op het snijvalk fan religy begeeft. Met alle risikoos fan dien……Hoe dan ook……Het is su aardich écht kontact te hewwen. Dus niet vebonden via een kompjoeter, mar fysiek en stoffelijk. Dat binne de kleine dingen die ‘t leven verrijke en veraangename. Puur en zuiver. Su wil Snitterklaas wese. En iedereen ken die rol vevulle. At je der mar de moeite voor nimme wille. Ik wèns jim fanafent een wonderbare snitterbijeenkomst. Ik hoop, dat het thema voor 2013 Geld speelt geen rol jim op de een of andere manier raakt…Dat je deur alleen Geld helemaal niet een gelukkiger mens wudde. Voordat ik dit praatsje beindig en we verder gaan met het programma, wil ik uebersnitteraars Jan Bargboer en Henk van der Veer vanaf disse plaats van harte beterskap wense. Wopke van Solkema wense we sterkte en kracht in syn baan. We gedenke iedereen, die der om welke reden dan ok, niet is......Nou su! Snitteraars bedankt voor jim aandacht en ik geef nou verder 't woord an seremoniemeester Jan Sjoerd.

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

Voetbalfeestje op Herfstavond