Doorgaan naar hoofdcontent

Nearly Neil....

Thiery Kamminga (L) hier samen met Dichter in het
Snekers Henk van der Veer (Betterskip) in actie voor het goede doel
De Canadese performer Bobby Bruce, alias Nearly Neil, bracht gisteravond in Theater Sneek zijn publiek in vervoering met Neil Diamond covers. Hij toert momenteel met zijn Solitary Band langs de theaters in Nederland. Bruce zingt met overgave en met een verbazingwekkend gelijkende stem nummers als ‘Sweet Caroline’, ‘Song Sung Blue’ en ‘I Am, I Said’. Liedjes die ook hier nog altijd ongekend populair zijn. Wat zijn die songs stuk voor stuk muzikale juweeltjes. Ook de teksten zijn door hun alledaagsheid buitengewoon bijzonder. Ik vroeg in de pauze stadgenoot Thierry Kamminga (Ueberfan van de wereldberoemde singer-songwriter Neil Diamond) om een reactie over deze bijna Neil."Hij kan wel zingen! Zijn stem lijkt erg op die van Neil al is het soms ook wel een beetje overdreven. Ik heb Neil Diamond drie keer live gezien. Bij het horen van de echte Maestro wordt ik telkensweer geraakt. Vanavond zo niet. 
Na afloop van de voorstelling sprak ik nog een tevreden dame uit het publiek:"Ik vond de show prachtig. In tijden, dat het niet goed me ging zong ik de teksten van Neil Diamond hard-op  mee.  I am..I said is een zeer sterk nummer waar ik steeds weer strijdlustig van word.
Ik heb zelf een leuke avond gehad. Ik ben een liefhebber van Neil Diamond songs. Al had die misplaatste-semi-Diamond-coiffure van deze Bruce, een bosje tegendraads gitzwart haar, stijf van de haarlak voor zijn geloofwaardigheid om mij niet gehoeven. Ik sluit me aan bij Thierry's quote: "Er is maar een echte Neil!" 

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond