Doorgaan naar hoofdcontent

Westersingel Revisited


Vanmiddag gaven Jelle Johan Hoomans en Bertina Hiemstra elkaar hun ja woord op het Sneker Stadhuis in de Marktstraat Zij lieten zich speciaal afmeren in het centrum van Sneek aan de Westersingel nabij het Martiniplein met een niet alledaagse bakdekkruiser. Dit prachtige schip is eigendom van Joop en Elly Hoomans uit Oppenhuizen. De ouders van de bruidegom. Een bakdekkruiser is een scheepstype dat populair was in de periode voor de tweede wereldoorlog bij de gegoede burgerij.
De bekende Sneker wijlen Dicky van der Werf heeft op tweeërlei wijze (eerst in Amsterdam en jaren later in de omgeving Sneek) de hand gehad bij de overdracht van dit historische vaartuig.

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond