Doorgaan naar hoofdcontent

Wonderbare Visvangst. I.M. Piet Op 't Hof

v.r.n.l. Piet Op't Hof, zijn vrouw Ellen die ik deze zomer fotografeerde in de mijn"gewijde" Leugenbank in Hylpen.(Hindeloopen).
Boven de leugenbank hangt een bijbels tafereel van de Wonderbare Visvangst.
"Dappere vissers die zonder voorwaarden vooraf aan boord stapten"
Het is buitengewoon bizar, dat ik in deze week aan het einde van deze september maand opnieuw een collega van de Dienst Landelijk Gebied (DLG) zie vertrekken naar - zoals ik dat op mijn weblog pleeg te noemen - gene zijde.
Voor collega Piet Op 't Hof (1952-2013) lag thuis op mijn bureau een kaart gereed - om bij zijn komst uit het ziekenhuis - te verzenden. Ik had hierop de volgende de volgende tekst geschreven : "Love and Life is taking risks. You'll never know what's going to happen next, unless you are brave enough to face whatever its brings" Dat is een universele tekst, die voor ons allemaal van toepassing is. Ik koos deze tekst speciaal voor Piet omdat ik hem dit - in zijn werk en in de strijd tegen de zijn ziekte - vaak heb zien doen. Een dappere kerel! Ik denk met name aan het werk in het kader van Natura 2000. Hij organiseerde een aantal publieke bijeenkomsten op de waddeneilanden, waarbij vaak controversiële locale onderwerpen op de agenda stonden. Hij zocht en behield samen met een zorgvuldig uitgekozen team op natuurlijke wijze de verbinding met de plaatselijke bevolking. Dat was volgens mij zijn specialiteit of zoals dat in actueel jargon heet: zijn kernkwaliteit. Ik moet zeggen: dat was bijzonder inspirerend om te zien en mee te maken.
Ik denk dat Piet aan gene zijde een wonderbare visvangst tegemoet gaat......

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen herbouwd is ook een black box en in de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel