Doorgaan naar hoofdcontent

Sneak Preview van Mijn Friese Topstuk

FRI
ESM
USE
UM
Op de foto v.l.n.r Anne Elgersma, Hennie van der Goot-Valk, Tine Nieuwland-Mulder en Jan van der Goot. Wat-dacht-je-wat....Dit beeld met onderdelen van een kunstwerk is als voorproefje op de opening van morgen door Koningin Maxima en gemaakt in de Hylper Kaimer van het Fries Museum. 
De foto is exclusief gemaakt voor mijn weblog. Ik heb mevrouw Tine Nieuwland Mulder vandaag om commentaar gevraagd. Zij staat erom bekend haar mening niet onder stoelen of banken te steken.
"Zoals wij daar staan, zou hij ook bij madame Tussauds gemaakt kunnen zijn. Ik heb toen ook
gevraagd, of zij zich niet wat "bezwaard" voelen, om met ons kostbaar erfgoed te pronken? Nou dat had ik niet goed geraden" aldus Tine Nieuwland Mulder in Hylper Klederdracht, derde van links op de foto.
Tine heeft zo haar twijfels.Zij ventileert haar eigen onversneden beeldtaal over deze Kunstgreep van het Berlijnse interierverzorgertje John Bock in de Hindelooper Kamer van het Fries Museum .
"Moet je goed op de tafel in midden - een zogenaamde klaptafel-aan-de-wand - zien! 
Dat noemt de heer Bock kunst! Vanaf die Kraantjeskan lopen kettinkjes naar schaaltjes met o.a. meelkoekjes, chocoladepasta, zoute stengels en nog wat, hagelslag of zo! KUNST! 
Mijn fear (vader, red) zou zeggen: "Waarom gaat die man niet gewoon aan het werk, kan hij wat verdienen! Nou, ja!"
De officiële lezing zijdens het Fries Museum op haar website luidt: "Het is de eerste keer dat Bock een bestaande, historische kamer als uitgangspunt neemt voor een kunstwerk. Hij bouwt zijn eigen kamer vast aan de Hindelooper kamer. Hij koppelt zijn wereld letterlijk vast aan die van Hindeloopen. Via de bedstede kom je van de ene kamer in de andere. Deze week neemt hij in beide kamers een film op die vanaf de opening te zien is. Het resultaat is een nieuwe installatie: twee kamers en een film. Typisch Bock, met Hindeloopen in de hoofdrol. De Hindelooper kamer is nog steeds dezelfde, maar je zult hem dankzij Bock met heel andere ogen zien".


Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …