Doorgaan naar hoofdcontent

Geen IFKS regatta...wel geslaagde Afterparty

In het huis met de gebroken kap
kwam ik in Hindeloopen ter wereld.
Geen IFKS wedstrijd Skûtsjesilen zaterdag in Hindeloopen  Wat wil je? Verzekerd tot windkracht 5 bf, maar dy aalde (greene) see verraste de deelnemers, de organisatie en het meer-als-duizend koppige publiek op de Dijk met 6 en bij vlagen met windkracht 7. Je zag het ook aan het groen-geel op de tweede omloop van de Hylper Toer. Diep in ons hart weten we natuurlijk allemaal, dat de Natuur de Baas is."Nature Rules" daar kan ik mij in alle nederigheid wel bij neer leggen.  Never the less....om maar eens een paar internationale Hylper Wodden te gebruiken was voorzitter Tjibbe de Boer van de Hylper Commissie na de afgelasting van de A-klasse toch een tevreden mens. Hij was buitengewoon ingenomen met de voorbereiding en het verloop van de locale organisatie. "Moet je nagaan, de kleine stad Hylpen zet toch maar weer zo'n belangrijk evenement neer. Gedragen door meer als vijftig vrijwilligers. De gehele Hylper gemeenschap staat honderd-procent achter het evenement, zet dat maar op je weblog" aldus een enthousiaste Tjibbe. Wedstrijd speaker Wilt Kelderhuis was al evenmin uit het veld geslagen. Hij constateerde, dat het publiek eerst gewoon lekker op de Dijk bleef en daarna er nog een plezierig verblijf in Hindeloopen aan vast knoopte. Het liep storm op de haven-terrasjes, middenstand en ook de kraampjes op de braderie deden goede zaken.
Ik zeg het, velen - en niet de eerste-de-besten beamen dat - met mij:  "Nergens op de wereld is het decor van de wedstrijd, de ambiance voor, tijdens en na de  wedstrijd en de afterparty van het IFKS skûtsjesilen mooier/gezelliger, als op de See en rond de Aalde Haiven fan Hylpen"

Myn foskjen oer de See

See, See Sudersee
See, Sudersee
Libjende See,
Drech my
Nim my mij.
See, Sudersee  nim my mij!
Nei 't Plak wur as'k heer.
See, See, Sudersee
so deap, so wyd,
drech my op dyn Rech.
As'k fal, slok my den op
See, Yk sen
hoas't drieuw'st
As'k yn dy weisynk
bin'k fest felont.
Yn dyn sefte skoat
reeke myn slappe 
futten de saand'rigge
groende naat
See, Deppe See,
til en drech my
nei't Plak fan myn Hert.
Tot de Sonne skeen syn nocht 
het fan dy gryze Loft
See, ...drech my,
Nim my mij
tot 't Wetter my oerspeelt.
Leet dyn Boaren
oer my henne ronne
Soas Jo smoek fenote 
oer my henne loay!
Losleeten yn ferskoerende Hertseer
Trochsotte sit fan binnen
Dyn ontkenning oender d'aigen sen
Snie 't sim los fan 
de angst, de leegte
de eensaamhyt, die'k
foar dy festopje.
Skoer 't bosk eelhooken 
mar uut us Rech.
See, See, oh....deppe See!
Leet my sleepe 
oen de knibbels
van dyn boaren
Leet 't Wetter
fan dyn wyte
kolkjende stroam,
myn fierjende
hertseer mijfoere.

Hylper wodden: Anske Smit.

Fry nei 'n: Peter Gabriel foskjen.

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel