Doorgaan naar hoofdcontent

Houkepoort Re-Revisited

Donderdagavond op mijn laptop gekeken naar de livestream van een commissievergadering van de Gemeenteraad van SWF. Via twitter gaf blogmaat Henk van der Veer commentaar van de zij-lijn.
Wat zag ik? Een aandoenlijk beeld van reutelende raadsleden in een gemoedelijke platteland-sfeer met een inhoudelijke achterstand. Dat levert een schril contrast op met de professionele inbreng/presentatie van de wethouders Stoel en Akkerman alsmede van Burgemeester Apotheker met een inhoudelijke voorsprong, tot de tanden bewapend met relevante feiten door de dames en heren van de Griffie
Gisteravond discussieerde de raadscommissie op onsamenhangende manier/toon over o.a. de Houkepoort kwestie. Zo wordt een eerzame burger het volgen van een democratisch proces echt onmogelijk gemaakt. Persoonlijk houd ik die Hakkelaar van Lokaal Totaal hiervoor optisch verantwoordelijk, maar dit terzijde.
Inhoudelijk verwijs ik naar de Leeuwarder Courant die gedurende het verloop van deze kwestie buitengewoon inzichtelijke heeft geschreven. Kennelijk ook lange tijd de enige bron voor de Raad.
Naast de onduidelijkheid over het contract met de aannemer is de hoofdmoot in deze kwestie voor veel raadsleden de terugbetaling van de vermeende schade van 200.000. Naar mijn mening een volstrekt uit de lucht gegrepen bedrag en buitengewoon aanvechtbaar. Voor hetzelfde geld kun je een plausibele redenering ophangen, dat er een  door de handelswijze van de projectleider een besparing heeft opgetreden van twee ton. Veel raadsleden zijn van mening, dat de Gemeente SWF er juridisch werk van moet maken. Nou maak dan je democratische borst maar nat vrienden! Als een jurist van enige statuur in deze zaak zijn trukendoos tevoorschijn haalt, dan kun je als Gemeente nog wel eens van de koude kermis thuis komen. Er liggen genoeg argumenten op tafel die de zaak er voor de Gemeente echt niet sterker op maken
Tja en dan is er nog de kwestie van de raadsleden met het OM.
Zij willen inzicht in het proces-verbaal in de strafzaak
Het OM bij monde van persofficier Mous heeft al laten weten, dat raadsleden geen inzicht kunnen krijgen in het proces-verbaal. Terecht natuurlijk. De Raad heeft geen spat te maken met de strafrechtelijke kwesties over de hun burgers. Schande eigenlijk als je er goed in komt! Daar gaat volgens mij de Rechter over. Dat moet maar mooi zo blijven dacht ik zo!
Persoonlijk ben ik van mening dat de bewuste projectleider nu wel genoeg voor zijn kiezen heeft gehad en dat de Raad van de gemeente SWF deze onverkwikkelijke zaak zo snel mogelijk moet afronden.
De Gaten zijn gedicht, Zand erover!


Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.