Doorgaan naar hoofdcontent

MegaWindpark IJsselmeer

Ik maakte dit beeld op een rastplatz ergens langs de autobahn in de buurt van Hamburg. De onderdelen zullen mogelijk worden gebruikt voor een proefopstelling van een windturbine, aldus een Duitse vrachtwagenchauffeur terplaatse. Het zijn de zwaarste en belangrijke onderdelen voor een windturbine voor het mega-windpark 250/400 Mw in het Noordelijk deel van het IJsselmeer. Deze zal worden geplaatst in het IJsselmeer in de buurt van Hindeloopen.
De mogelijk 99% subjectieve bezwaren en de bijzondere gelegenheidsargumenten nagenoeg verzonnen uit de grote duim van een volstrekte enkeling uit de regio veroorzaken hier-en-daar nog al wat deining in de Gemeente Sudwest Fryslan. Uit de resultaten van het onderzoek maken autoriteiten op of de bezwaren uit de regio steekhoudend genoeg zijn of dat ze kunnen worden gerangschikt in de categorie NIMBY.
Voor dit onderzoek zal gedurende de onderzoeksperiode een mega-toren-hoge windturbine verrijzen vlak voor de pittoreske haven van Hindeloopen. Spannend dus voor al die diehard Hylpers in de Luu, (leugenbank) zij krijgen na de bouwvak al een bril op de neus!
Daar gaat mijn idee voor een rede van Hindeloopen......of niet?

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel