Doorgaan naar hoofdcontent

One-two-three-four...

Vier tellen vooraf one-two-three-four! Dan....dik drie uur lang - zonder onderbreking- de ene na de andere briljante Springsteen song in een duizelingwekkend tempo achter elkaar.
Het vijf-en-zestigduizendkoppige publiek kreeg gisteravond in het Nijmeegse Goffertpark geen tijd om naar adem te happen. Nagenoeg een dwarsdoorsnede van zijn gehele bekende oeuvre kwam voorbij. Oude en nieuwe nummers, maar ook de  folknummers uit zijn geroemde Seeger sessions zoals Pay me, pay me my money down...dienden als middel voor het feest van de herkenning.  Het communitysinging zet door!
De man is een fenomeen en van de absolute buitencategorie. Er bestaat geen tweede Springsteen en ook geen tweede E-Streetband op de wereld. (een band met een samenstelling en een geluid voor connaisseurs) Dat is zeker. Hij is leading. Een aanstekelijke onweerstaanbare verleider met een niet te stuiten muzikale inzet op het podium. Wat een performer. Onverzadigbaar! Die kleine man op dat immense podium bepaalt op dat moment het kader voor iedereen! Hij maakt met zijn optreden als het ware even tijdelijk zijn eigen universum. Voor mij een rolmodel. Niet klein te krijgen! Never give up, Never a dull Moment, in dat soort termen denk ik dan! Ontroerend! Om het echt te kunnen beoordelen en te voelen moet je een live-concert van Springsteen met zijn band  hebben meegemaakt. Binnen de tijdsspanne van zijn concert kun je -bij wijze van spreken- verslaafd raken. Ik snap nu waarom mensen zoals Bas Hollenberg c.s. allover-the-world, telkensweer dit fenomeen op de planken willen zien.
Springsteen heeft niet alleen de uitstraling van een Boss; hij is het gewoon! Hij bepaalde gisteravond letterlijk zelf het definitieve eind van het het concert; "It doesn't rain hard ennough, yet!" 
Het publiek in het het Goffertpark krijgt het bevel van de Maestro in de stromende regen te blijven staan tot het einde van de gig. Hij toverde, om zijn tijd te rekken als allerlaatste een mix van toegiften uit zijn hoge hoed, evergreens zoals Twist and Shout, La Bamba, Shout en nog veel meer lekkers uit zijn rijk gevulde snoeptrommel. Ik heb me deze avond geen nanoseconde verveelt. Wat was het prachtig....all in every inch!
Ik heb onderhand heel wat groten der aarde uit de popmuziek live zien spelen, maar dit is het beste wat ik ooit meemaakte. Zoiets zeg ik echt niet gauw.....

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.