Doorgaan naar hoofdcontent

Opera in het Marnixbad?

Gastblogger: Margarite Smit - Amsterdam

Vandaag ben ik begonnen met een goed voornemen, namelijk meer bewegen. Zwemmen is voor mij laagdrempelig (in tegenstelling tot bijvoorbeeld hardlopen) dus ik begin met baantjes trekken in het Marnixbad. Overdag kun je daar tussen 11:45 en 13:00 uur banen zwemmen. Ik dacht mooi vandaag vrij, ik ga. Met mij nog veel meer mensen dachten dat. Bejaarden in gebloemde badpakken die net iets te hard praten, hipsters met maffe zwembroeken en de bekende turbozwemmers. Zoals een dame op leeftijd zei; ' de somur kompt eran iedereen moet strak het strand op'. 
Om in een baan je plek te veroveren is nogal een klus. Want de snelle baan, ja daar ben ik (nog) niet snel genoeg voor en in de langzame baan zwem je zo bovenop een bejaarde. Timing is dus alles. Want alleen dan kan je je baantje goed afzwemmen. Een sport op zich. 
Na flink heen weer gezwommen te hebben mocht ik pauze nemen. Ik viel midden in een gesprek tussen twee Jordanese dames. ' Nee, ze heb nog steeds geen vriend, nee joh, dat wil mar nie lukke' zei de ene. De andere antwoordde; ' Ik snap dat wel, want die oudere kerels soeken alleen mar een huishoudster, daar pas ik ook voor.' Waarop de ander zei ' in je eentje kan je lekker doen wat je selluf wil, geen sores.' 
Ik hervatte mijn baantjes en op toen zag ik als klap op de vuurpijl Fedja van Huet het bad instappen.
Ik zeg een nieuwe hobby is geboren. En in het kleedhokje hoorde ik iemand zingen en toen dacht ik na over of er wel eens een opera in een zwembad was gemaakt....

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen herbouwd is ook een black box en in de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel