Doorgaan naar hoofdcontent

Houkepoort revisited

Het ging vanmorgen meteen los! Nieuws over het uitbreidingsplan de Houkepoort in Sneek. Eerst een item in de Leeuwarder Courant. Daarna een persbericht van het OM en commentaar op het blog van Henk van der Veer. Alsof dat niet genoeg was rond de klok van twaalf ook nog een heuse persconferentie in het voormalige Stadhuis van de Gemeente Sneek. Hotshots Apotheker en Stoel gaven het locale journaille tekst en uitleg ober der actuele stand van zaken met betrekking tot de vermeende malversaties bij de uitvoering van Houkepoortplan in Sneek. Geen belangrijk nieuws. Een bekend verhaal over een doorgeslagen projectleider. Dus ben ik vanmiddag maar eens in mijn sloepje gestapt en heb ik een handvol foto's gemaakt van de huidige situatie aldaar! Het idee van de Stad Sneek dichterbij het Sneekermeer meer is als volledig geslaagd. Kijk maar naar de beelden. Good news travels fast! 
Hier heeft de voormalige Gemeente Sneek wel een heel bijzonder woongebied gecreëerd, dat zijn weerga in het Noord-Nederland echt niet kent.
Het Nieuwe Wonen en het Nieuwe Werken aan het water naast de hoofdverkeersader A7.
Het hoogst bereikbare menselijk geluk in het hedendaagse wonen en  het ultieme rendement van de Randstad in amper een uur gaans met je BMW-leasebak, binnen handbereik.
Een absolute must voor diegene, die zich thuis voelt in de ratrace van een binnenkort weer aantrekkende economie.
De ketelmuziek over vermeende vervalste bladzijden in kontrakten met aannemers over het bouwrijp maken en het allerlaatste nieuws hierover kun je natuurlijk lezen in de Leeuwarder Courant en bij het onvolprezen Sneker internet-journaille Henk en Wim.Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen herbouwd is ook een black box en in de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel