Doorgaan naar hoofdcontent

Kom der mar in Betske. Laat sien das't van de Nieuwe Tijd bist...

"Oeki...dink om de Hoan, achter dy..." skreeuwde een Liwadder supporter op de tribune - dertig jaar leden - in de sufeulste nakompetisy van sc Cambuur. Syn swatwitte stabij met 'n road halsdoekje blafte drie kear as bevestiging  naar syn baas.
Het ging om de linksbuuten topper  Oeki Hoekema.
Toen ik de kollum van maandach 8 april op het webblog van Henk van der Veer las,  moest ik aan dit humoristische voorval denke.
De Hoan teisterde destyds as skeidsrechter de meeste westrieden in Betaalde Voetbal. Hij was toen ok al as opvallend anwesich en bekend in/van het programma Sport in Beeld.
Teugenswoardich loopt ie al jaren met syn peilingen op TV en syn foarliefde foar appel-wriefplankjes, weer anderen foar de foeten.
Wel weer op een ander speulveld. 't Onderwysveld in Sneek! Een lannelikke primeur, nog wel!
De nieuwe basisskoal in oonse Noarderhoek denkt met de Hoan as BN-er met syn marketing, syn hard en software (euri) geeren te spinnen met syn appeltsjes.
Toegeeven: "Handig deen!" Mar at je un bitsje de ontwikkelingen folge, dan kenne je wete, dat de Apple temperatuur op de mediabarometer snel zakt.
Concurrent Google, (mar ok anderen) slaat op het ogenblik de maat met syn Google-Chrome.
Dan hewwe je een bysonder fenuftich Samsung-laptopke van noch gin driehonderd euri met een duuzelingwekkend software pakket, die sun dure appelflap van Steve Jobs su-in-eens deegradeert tot een bijrol.
As ik Betske van Odyssee ( openbaar onderwis òrganisasy in Sneek e.o. ) skoal inricht wurde fòlgens ut O4NT-model ( Onderwijs voor een Nieuwe Tijd ) fan Maurice de Hond was, su ik earst marres op dinsdagsawents, met dy Hoan - in de sneker Veemarkthal op een puppie-cursus gaan.
Of su Betske stykem denke: "Dy Henkvan der Veer het kinnesinne" Ik geef 'm een lange Neus, Ik hef de pubiciteit foar de Noarderhoek en myn skoal in de knip, de skoal staat al op de kaart voor die klaar is en de Hoan redt um der verder wel met....? Kom der mar in, Beste Betske! Dou hest toch wel Twitter, Facebook en een Weblog voor een snelle reaksie?

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …