Doorgaan naar hoofdcontent

Met Steve Jobs en Maurice de Hond wordt het niet saai, maar wel leuk op de Noarderhoekschool


Gisteren en vandaag weer even intensief getwitterd over de discussie met betrekking tot de Steve Jobs Noarderhoekschool. Kennelijk is men van de zijde van het bestuur van Odysee en personeel van de Noarderhoekschool nog niet zo vaardig op de sociale netten van de digitale snelweg, want het is al dagen oorverdovend stil. Zo worden kansen voor open doel gemist.
Nou bepaald niet op mijn weblog. Een van mijn vaste reaguurders schrijft de volgende onversneden mening over de Noarderhoekse onderwijsperikelen in Sneek. Ik wil deze beslist niet aan mijn geachte lezers onthouden.
"Jammer dat zo'n gefrituurde paardenvijg als Maurice de Hond met nul onderwijskundige ervaring serieus genomen wordt met z'n Steve Jobsschooltjes. De man baseert zijn bevindingen op wat zijn eigen peutertje op de ipad doet en leert. Ik begrijp ze is drie en spreekt al vloeiend Mandarijn.
Het zou mooi zijn als onderwijsvernieuwing kwaliteit, passend onderwijs (dus vanuit de schoolpopulatie) en verdraagzaamheid als uitgangspunt zou hebben. En niet dure snufjes omdat dat die scholen mooi in de kijker zet. Het criterium is nu dat het niet 'saai' mag zijn..... Straks moet het ook nog vooral 'leuk' worden."

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel