Doorgaan naar hoofdcontent

Grunneger cholesterol


Headline Vinyl
Alweer geruime tijd werk ik een deel van de week in de stad Groningen  Ik kan - als die Malle Frais - best wel goed opschieten met mijn Grunneger collega's. Toch moet ik soms in hun gezelschap een beetje schipperen en laweeren met mijn taalgebruik. Hard werken dus als het echt gaat om het verwoorden van standpunten! Het gebruik van het Fries is en blijft en heikel punt in de echte Stad van het Noorden. Bovendien doet de kennelijk spreekwoordelijke Friese koppigheid als een vooroordeel nog steeds opgang. Ik ben er inmiddels al achter hoe het zit: beetje afgunst, jaloezie zoals je wilt, jegens Friezen speelt op de achtergrond wel mee! Mooi man..zwaktebod natuurlijk! Nou die Groene-negers kunnen er toch ook wel wat van, getuige het volgend twee gesprekje, dat ik onlangs beluisterde tussen twei grunnegers op terras bij de Mac. Twei grunnegers zit’n soamen bie McDonalds. Zegt de ain tegen de aander: “Zeg, lets doe aiglieks wel ains op dien cholesterol?” Zegt de aander: ” Joazeker, as ik op de WC zit”
“Ast op de WC zitst?” “Joa, din zit ik op de pot, kiek ‘n beetje om mie tou, zug gainwc-papier en denk din, goh leste rol…”

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.