Doorgaan naar hoofdcontent

E e n O p r o e p...Van Geart Bos kreeg ik het volgende bericht: E E N  O P R O E P

Op zaterdag 13 april organiseren wij in dorpshuis ELIM in Scharnegoutum een benefiet muziekavond met als doel stichting De Opkikker en Clinic Clowns financiële ondersteuning te geven ten behoeve van hun prachtige en dankbare vrijwilligerswerk. Beide organisaties hebben als doelstelling gezinnen van kinderen welke langdurig ziek zijn of geen hoge levensverwachting hebben een onvergetelijke dag of weekeind te bezorgen waarbij ze voor dat moment hun zorgen even kunnen vergeten. Tijdens de twee en een half jaar durende ziekte van onze kleindochter Douwina en na haar overlijden op de leeftijd van zeven jaar in maart 2010 hebben o.a. deze beide stichtingen zich steeds weer opnieuw ingespannen om het leven voor onze kleindochter en het gezin van onze zoon Bauke iets draaglijker en aangenamer te maken. Dit d.m.v. verwendagen, prinsessen-dagen met Douwina als kleine prinses, maar ook met invullen van speciale wensen waar ook wij en het gezin van onze dochter bij werden betrokken. 

Ondanks het feit dat men aardig aan de weg timmert, is het werk van de Opkikker niet echt bekend zo heb ik ervaren. D.m.v. het bovengenoemde maar ook door de deelname sinds 2009 van ons shantykoor de Brûskoppen aan de piratendagen van de Opkikker in Oudega S. heb ik kennis gemaakt met het werk van de stichting. Op zo’n dag worden ongeveer 50 families met hun kinderen als kleine piraatjes ontvangen en een fantastische dag bezorgt door ongeveer 200 vrijwilligers. Hieronder zijn ook de vrijwilligers van Clinic Clowns, schippers en bemanningen van ongeveer 15 skûtsjes, een aantal zeilpramen, politieboten en weet ik wat er allemaal nog meer meevaart en / of anderszins geheel belangeloos meewerkt op zo’n dag. 

Met het besef dat ze ongelooflijk goed werk doen heb ik het initiatief genomen een muzikale actie te organiseren met als doel, financiële ondersteuning van het dankbare werk van beide stichtingen. Tijdens het Tsjochfestival vorig jaar in Wommels kwam ik op het idee. Er waren daar veel kinderen als deelnemer en publiek en toen realiseerde ik mij dat er ook kinderen zijn die zoiets nooit mee kunnen maken. Douwina was ook zo’n zingend en dansend meisje. 

Door omstandigheden was het er nog niet van gekomen om met organisatie van de benefietavond te beginnen. Echter tijdens een min of meer toevallig gesprek met de voorzitter van ons dorpshuis Sietse Holtrop heb ik hem het idee voorgelegd en hij was meteen enthousiast. Ondertussen is het resultaat, dat het hele dorpshuis met drie zalen tot onze beschikking staat en er vrijwilligers klaar staan om mij te helpen met PR, organisatie en wat er nog meer gedaan moet worden. Eén en al enthousiasme dus! Fantastisch! 

Nu de invulling nog en daarvoor wil ik een beroep doen op muzikanten uit onze provincie welke belangeloos willen meewerken aan dit Opkikkerfestival op zaterdag(avond) 13 april. De beschikbare tijd voor een optreden varieert van 25 tot 45 minuten. Voor de nodige geluidsversterking zal worden gezorgd. Dankbaarheid, een goed gevoel en één of twee consumpties is de enige beloning. 
Op deze wijze wil ik tot slot een beroep doen op Friese artiesten, solisten, troubadours, duo’s, (shanty en folk)koren en groepen om je op te geven voor deze bijzondere muzikale actie voor financiële ondersteuning van stichting De Opkikker en CliniClowns.

Informatie over beide stichtingen is te vinden op www.opkikker.nl en www.cliniclowns.nl.

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond