Doorgaan naar hoofdcontent

Opmerkelijk Sneker sportbericht

Auke (L) en Jens
Een opmerkelijk sportbericht: door Peter Kool Smit. 
BALLERUP – Zaterdag 2 februari nam Sneker Auke Zeilstra (56 jaar) Senpai bij Sportclub FenF deel aan de eerste Ballerup Challenge Cup in Denemarken, georganiseerd door Ballerup Kyokushin onder auspiciën van de DKO (Danish Kyokushin Organisation (red.)
Naast Auke namen zo’n 40 deelnemers afkomstig van acht verschillende karate-organisaties uit Denemarken en Zweden deel aan dit eerste full-contact karate toernooi dat door de dojo van Sensei Rauno Rosenqvist werd georganiseerd. Auke nam - collega karateka’s Wilbert ten Have en Ronald Schouwstra die wel de gehele voorbereiding succesvol doorliepen, maar helaas niet aan het toernooi konden deelnemen - deel in de categorie beginners – 90 kg. In de eerst ronde was Auke’s eerst partij tegen Ashihara karateka Alexander Daastrup van Viborg Karate Klub. Met name in het begin van de partij moest Auke even op gang komen en incasseerde net iets te veel technieken van zijn Deense opponent. In het tweede gedeelte van de match kwam Auke sterk terug en bestookte Daastrup met een afwisselend arsenaal aan stoot-, en schop-technieken. Helaas had de Deen in de eerste helft van het gevecht al te veel punten opgebouwd waardoor hij nam drie minuten de winst pakte. Juul Christian (17 jaar) en uiteindelijke winnaar van de tweede plaats – was Auke’s tweede tegenstander. Met de ervaringen uit ronde één op zak ging Auke in zijn twee partij meteen voortvarender aan de slag. Mooi in- en uitvechten met combinaties. Dan weer dichtbij, dan weer op afstand wist hij goed door te komen met stoot-combinaties gevolgd door goed geplaatste hiza geri’s knieschoppen red.) op het lichaam. Christian had hier zichtbaar last van. Uiteraard bood Juul de nodige weerstand en scoorde zelf ook een aantal keer met goed geplaatste low kicks. Halverwege de partij vergat Auke de low kicks te blokken waardoor Christian een waze ari (half punt red.) wist te scoren. Hij zettehiermee na drie minuten speeltijd de partij op zijn naam. Leuk om te vermelden is dat de winnaar van Auke’s categorie een leeftijdsgenoot was (ook 56 jaar). Namelijk de sympathieke Deen Jens Kragskov van Middelfart Karate Klub. Op schitterende wijze wist hij zich een plaats naar de finale te vechten en maakte in de finale korte metten met Juul Christian door hem met een technisch perfecte uchiro mawashi (achterwaartse draai-schop red.) uit te schakelen. Auke kan terugkijken op twee prima partijen binnen dit deelnemersveld op deze goed georganiseerde Ballerup Challenge Cup.

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel