Doorgaan naar hoofdcontent

My High End Candy Record Store

De latente gedachte van  Alles over vinyl grammofoon platen heeft al manifest post gevat in mijn dagelijkse systeem. Ik heb daar helemaal geen last van. Laat staan, dat ik er gebukt onder ga. Mijn honger naar Engelse popmuziek uit de sixties en de Vaderlandse Nederbeat is daarentegen nog steeds niet te stillen. Een van de elementen, bouwstenen of Heilige Graal, zoals u wilt is de platenzaak van Wobbe Van Seijen in Leeuwarden. Begonnen in 1965 en later uitgegroeid tot het begrip Bij de Put.
Zijn huidige zaak is tegenwoordig by far opnieuw de high end recordstore van Friesland. Hij speelt het toch maar weer klaar om Master te worden en te blijven in beeld en geluidsdragers. Aangenaam....en met uw welnemen, de vaardigheid van deze Baas is: Passie en Uitstraling.
Ik was samen met mijn collega en ecoloog Jan Meijer in onze lunchpauze onlangs in zijn winkel aan de Voorstreek te Leeuwarden. Wij zijn daar vereeuwigd in digitaal beeld door Wobbe himself.
Jan is naast de natuur ook een echte muziekliefhebber, maar dan misschien met een lichte voorkeur van een jongere generatie bandjes. De seventies. Alhoewel zijn aangeschafte Cash album bevat songs uit 1958 en 1959.
Wij hebben het etablissement van Wobbe gisteren gekscherend omgedoopt tot de geuzennaam de Candystore aan de Voorstreek. Het is zeker door de persoonlijke aanwezigheid van Wobbe een warm nuziek-nest en een waar eldorado met bakken vol Singles, CD's, DVD's, nieuwe-en gebruikte vinyl LP's Vaak verkrijgbaar tegen prijzen ver beneden de gangbare winkelwaarde. Kom daar in Sneek of zo maar eens om! Een echte aanrader in 058!

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond