Doorgaan naar hoofdcontent

Talk Of The Town Sneek - Het gesprek van...

Een paar smaakversterkers op een rijtje gezet zonder overigens volledig te willen zijn. Voor alle wetenswaardigheden en  nog veel meer lees verder in dit dagboek. Als je als Fries politicus -van welke signatuur dan ook - de komende tijd niet in de talkshow Het Gesprek Van Sneek hebt opgetreden is dat een missing link op je politieke palmares.
Over het belangrijkste onderwerp in het gesprek van zondagmiddag - de op handen zijnde standpuntbepaling op de centrale huisvesting van het gemeentelijk apparaat - beten drie SWF raadsleden de spits af. Van de raadsleden van FNP en Groen Links kreeg ik bolle wangen van het lachen van om hun oprechte onvermogen duidelijk taal te spreken.
Stamelend met een schep meel in de mond en bijzonder onzeker over dit hete politieke hangijzer. Van hun kool-en-geit antwoorden viel ik van slaap zowat van mijn stoel.
De jonge Hester Slootjes, raadslid van de PvdA had namelijk wel heel goed nagedacht over een politiek correct antwoord over de op handen zijnde centralisatie van SWF ambtenaren naar Sneek. Ze debiteerde met verve een heldere en samenhangende visie waarmee ze politiek zeker verder kan zodat ze haalbare compromissen kan sluiten met andere partijen. Ze maakte met afstand de grootste indruk op mij! 

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond