donderdag 13 december 2012

Daarom een Rede van Hindeloopen


Daarom een Rede van Hindeloopen...
Waar komt de Rede van Hindeloopen ? Links bovenin...
Hindeloopen - Een stad met een rijk historisch verleden. Vanuit de Amsterdamse havens voeren vroeger de Hylper grootschippers uit naar verre oorden. Zij brachten voorspoed en visie mee. Begrippen en vaardigheden die gelet op de hedendaagse hylperhaiven problematiek nog steeds buitengewoon opgeld doen. Merkwaardig is, dat Hindeloopen in de gouden eeuw niet over een eigen haven beschikte: men kon er alleen op de rede voor anker gaan. Nu na 400 jaar is de huidige en gerenoveerde Hylper Haiven een prachtige plek die buitengewoon in trek is bij de watersport. Toeristen genieten van dit arcadische maritieme panorama
De oude haven wordt echter door velen gezien als een ongeschikte aanlegplaats voor de bruine zeilvaart. Dat is bijzonder jammer. Een oplossing voor dit probleem ligt verscholen in het verleden. Het opnieuw aanleggen van een rede van Hindeloopen. Ik las ergens, dat vroeger de snelle, sterke stroom uit het Haanmeer de Rede van Hindeloopen open hield en ervoor zorgde, dat geen banken of platen zich konden vormen langs de kust. Daarom deelde Hindeloopen niet het lot van Stavoren, dat in het zand was verstikt. Een rede is een ankerplaats voor de kust. En plek waar schepen voor anker kunnen liggen. Langs de kustlijn van Hindeloopen is geen plek (schuilplaats bij storm) voor het maken van een natuurlijke rede. Een kunstmatig aangelegde rede kan heel goed opnieuw worden gemaakt van steigers en/of dijk.
Deze voorziening kan in verbinding worden gebracht met de historische kern van de Stad Hylpen. Dat biedt een structurele oplossing met een duidelijke meerwaarde. Het Bestuur van de hylperhaiven, de middenstand van Hylpen, maar ook van de kleine zuidwesthoek en de bruine zeilvaart zelf natuurlijk, kunnen zo een grote stap maken naar een ontwikkeling in de nabije en verre toekomst.