zaterdag 24 november 2012

Kan Badr beter worden in Sneek?

Vandaag een beetje onscherpe, obscure en gruizige foto uit 1993. Op de achtergrond een schrootjeswand van een buitengewoon verbluffende schoonheid. De ultieme verbeelding van de nineties waarvan schrijver en dwdd-kunstpaus Joost Zwagerman zijn hangende tanden van uit de mond vallen. Belangrijk is, wie staan er op die foto? Drie gepassioneerde Sneker -  toen nog - junior karateka's die twintig jaar na dato nog steeds zeer actief zijn in het Kyokushin Karate. Sinisa Cosic links op de foto en Peter Kool Smit helemaal rechts op de foto vechten nog steeds. Ze zijn ook nog steeds internationaal actief in de Kyokushin Karate wedstrijdsport. 
Slagerszoon Mark Potma tweede van rechts heeft recent in Japan zijn wedstrijd carrière afgesloten. Zij allen hebben na hun studie hun weg gevonden als leraar en geven kyokushin-karate-lessen op verschillende plaatsen in SW-Fryslan en ook daarbuiten. Leraren  in Friesland, helden in Japan. maar dat terzijde!
In het midden staat de wereldberoemde  succesvolle K-1 fighter Francisco Filho. 
Een dijk van vechter en een buitengewoon sterke persoonlijkheid. Waar ik - indien ik lid zou zijn van de Rechtbank  - een zekere Badr Hari onverwijld naar toe zou sturen. 
Ik liet hem - onder de ongenadige, moordende discipline van deze Braziliaanse mastodont  - voor een lange periode, een zware taakstraf  uitvoeren 
Ik weet zeker, dat hij daarna als een gebroken Lam God's terug zou komen in Nederland. 
Maar, misschien zoek ik het allemaal wel te ver van huis. Badr kan - als taakstraf - ook mee trainen/leven in Sneek en wijze levenslessen leren onder de bezielende leiding van het Sneker living-legends Kyokushin trio Peter K Smit, Sinisa Cosic en Mark Potma. Gewoon....omdat mensen elke dag weer een kans verdienen onder de zon. Elke dag heeft genoeg aan zijn eigen kwaad....opsluiten biedt nooit een oplossing.