donderdag 18 oktober 2012

Van een Flexplek naar een Vaste zetel

Zestig werd ze! Het meisje dat in het begin van het Jaar des Heeren 1973 met vlag-en-wimpel Miss TV Europe werd.
Ik was amper 23 en woonde sinds een paar maanden in de Edo Jongemastraat 125-4 Hoog te Sneek. We keken die avond naar deze miss-verkiezing op een zwart-wit TV met twee netten, van het merk Indisit. Kwaadsprekers (ja, die waren er toen ook al) spraken van een B-merk van Phillips en van bedenkelijke duitse herkomst en makelij! Destijds door mij met volle overgave aangeschaft bij Radio Minkema in de Sneker Kruizebroederstraat. Maar dit terzijde......Drie dingen vielen toen op en waren vanaf het begin direct knip-en-klaar. Ze was bloed mooi, ze had personality en ze won met afstand de eerste prijs van deze verkiezing, gedoteerd met een hagel nieuwe Mercedes, type 350 SL. La Kristel - by far- de enige echte nederlanse moviestar met een ongekende internationale allure, zonder weerga, echt niet te vergelijken met holle hedendaagse mainstream actrices.
Ze werkte met de toenmalige nederlandse filmtoppers Pim en Wim (Pim dela Parra en Wim Verstappen) en  filmlieden uit de internationale buitencategorie. Vadim, Chabrol noem maar op.
Ook deelde ze het filmdoek met de franse steracteurs Gérard Depardieu, Michel Piccoli en Alain Delon
Het (flex) plekje van haar Ster op deez' aard  is gisteren omgewisseld voor een vaste en verdiende zetel aan gene zijde. Let it Be...

Paris Texas maar dan Leeuwarden in Amsterdam....

Gisteravond laat op Twitter en vervolgens vanmorgen ook nog op Facebook werd druk gespeculeerd waar, in welke straat en in welke plaats in Nederland de aanduiding "Leeuwarden" op een bordje boven de deur staat. (foto op weblog) Snittermaten Gerben, Menno, Wietske, Karin, Han, Folkert, Gert Jan H. Ineke Wytsedurk en Jeroen D: "Struin maar even verder op Google Streetview" Ik geef je Delft en Delftshaven. Stop voor de groene deur met het juiste bordje!! 
Grotere kaart weergeven