zondag 30 september 2012

A Flame of Truth


Een oude traditionele Tibetaanse Lama, klein van stuk maar met een buitengewoon indrukwekkende verschijning, die binnenkomt en "Hoi" tegen me zegt. Dat maak je niet elke dag mee. Deze bijzonder prettige begroeting viel mij zaterdagmiddag ten deel bij een road-tripje, dat ik maakte naar Hantum.
Een dorpje ten Noorden van Dokkum. Omzoomd door een dichte loofhoutwal waarvan de bladeren aan de bomen door de naderende herfst en de zoute zeelucht van de nabijgelegen Waddenzee dagelijks dunner worden. Daar ligt nu nog verscholen - midden in het episch centrum van het agrarische universum van Dongeradeel - een Stoepa. Het is het Boeddhistisch Studie- en Meditatiecentrum onder de bezielende leiding van Chödje Lama Gawang Rinpoche. We kregen daar een rondleiding in de tuin en in de Stoepa.
We dronken genoeglijk een kopje thee en ik kreeg alle ruimte om overal foto's te maken van deze buitengewone omgeving. Ik ademde een bijzondere lichte lucht en een vriendelijke sfeer. Een comfort zone in een spirituele niche! Je zou daar Jezus of Mohammed ook zomaar kunnen treffen. Woorden en begrippen waarmee we huiswaarts keerden, waren: "Wijsheid en Mededogen"
Trouwe lezers van mijn weblog en van mijn tweets weten dat mijn ego en mijn bij-tijd-en-wijle scherpe pen en tong, hierbij nog al eens roet in het eten gooien.
Never the less....Ik geef het nooit op en ben weer eens gesterkt in mijn pogingen om met-vallen-en-opstaan, met mijn persoonlijke missie with-a-capital M. van mededogen te leven onder de Zon.


Liwwadder Folksliet


Zondagmiddag was de CD-presentatie van het "Liwwadder Folksliet" in Zaal Tivoli. De gelegenheidsband 'Armoe Troef' bracht het lied ten gehore.
Het project Liwwadderlied' is een initiatief van Johan Juckers en Joop Fenstra om de trots van de Liwwadders maar ook de Leeuwarder emigranten te versterken.
Zij formeerden samen met Gerrit Jan Alberts, Jan Huitenga, Ed Plantinga en Lammert van der Wal de gelegenheidsband 'Armoe Troef'. Een gelegenheidskoor van 35 bekende en onbekende Leeuwarders zong het refrein van het lied. Op de cd, opgenomen in de Telesound Studio van Frans van den Borg, staan nog 12 andere Liwwadder nummers. De totale opbrengst van het cd-project gaat naar de bouw van een kindertehuis in Indonesië.

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/PTwHPMcbCqc?list=UUl6JlHmgo7usT33-TQIahsw&amp;hl=nl_NL" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Arnold Balk stopt in 058