zaterdag 30 juni 2012

Dresden Visited

Afgelopen week maakte ik in willekeurige volgorde een groot aantal beelden van de historische stad Dresden. Een prachtige stad die niet voor niets is aangemerkt als werelderfgoed. De unieke onbebouwde Elbe Wiesen (Oeverlanden van de Elbe) Das Blaue Wunder (oude Brug over Elbe) zijn hoogtepunten uit een buitengewoon lange rij van andere bezienswaardigheden. De Altstadt Dresden is grotendeels herbouwd op de lichamen van tienduizenden onschuldige slachtoffers van het bombardement aan het einde van WOII. Uit persoonlijke gesprekken met oudere bewoners is mij gebleken, dat het laffe bombardement in 1945 nog lang niet door iedereen is vergeten. Deze schandalige historische gebeurtenis tegen het einde van WO II druipt er vandaag de dag nog in alle opzichten vanaf. Het is vaak het gesprek van de dag. Ook in de openbare ruimte van de stad willen mensen er nog steeds over praten. De Engelse Koningin heeft diep in haar privé buidel getast ter financiering van een deel van de herbouw. Schuldgevoel? Ik heb mijn persoonlijke visie over de beëindiging van WOII in relatie tot het volstrekt onnodige bombardement op Dresden, na mijn bezoek dan ook bijgesteld. Later ga ik mijn overweging nog eens rustig in een blogje aan u uitleggen. Ik ga een metafoor gebruiken, die luid en duidelijk is...mind you!

Mixdown & Bluessette

Mixdown & Bluessette
Jan Akkerman wrote:

A while ago, I was asked by studio bruxelles what the best Belgian song was and if I could record it so they could broadcast it . I thougt about it and first thing that came to mind was Toots Tielemans,s. In Sweden he once was announced as "Tits Sloolendance" but put that aside. 
He wrote a i fantastic song called "Bluessette" n that time, no exotisms but pure music.I loved the idea of the continental feel mixed with the blues specially the valse mussette from France .Toots played the accordeon and so did I.Here,s my hommage to him