maandag 12 maart 2012

Boksers en Misdienaartsjes

Ach een vlinder kan niet sjouwen en een karrepaard niet zweven.....
Volleybal, Skaatse, Voetbal allemaal leuke sporten. Maandagmorgens naar 058 hoor je vaak die jonge fanatieke mainstream beoefenaren met dito stoere praatsjes in de treincoupé  Soms hoor je die lui an met plaatsvevangende skaamte.
Huuske-boompje-beesje-types in de dop. We hewwe der al sufeul fan, dink ik dan! In 't ergste gefall brave misdinaartsjes, mar heel faak types-suurtsjes-bij-de-boatskappen. Kennelik niks mis met,
want de maatskappij is der fan deurdrenkt, bolt der van op, drieft der ok nog op. Opties dan...Nee, dan die boksers van vanmiddag op het Eerste Sneker Boksgala. Stuerm und drang.Veelal hoogopgeleide, kreatieve, jonge gasten! Vastbesloaten, ronkend, rauw en medogeloas. Pure individualisten. In de ring - een op een - teugen mekaar, loerend op de ene k.o. Puur spektakel. Kneiterhard! In jeself love!
Alles wat je aan kracht in je bealch hewwe en noch 'n bitsje mear, op de mat legge.
Oog in oog met je teugenstander, die netsu hard treent het as dij en ok alleenich mar winne wil. Vuur en passie! Aan beide kanten! Oudes en friedinnen skreeuwe sich skor en biete op hun nagels. Der is gin festoppen mear bij...recht fooruut! Waauw.....en wat een lef! Het was weer een inspirerend middachje, ken ik jum segge! Okay, ik bin sun boksliefhebber met een kleurt briltsje op en met een bloedhekel aan opskeppende grieze muzen....mag it 'n keer in myn eigen column.....ja?!!

Geïnteresseerd in het verslag en de achtergronden van het Eerste Sneker Boksgala?
Lees het artikel van Peter Kool Smit