zondag 26 februari 2012

Tony MacAlpine

Sneek - 25 februari 2012, Zaterdagavond Het Bolwerk. Vorige week nog - samen met een stel Sneker holy tweeps in een moordend tempo biertjes gekanteld op de massieve klanken van het CCR coverbandje The Fortunate Sons! Nu - een week later - staat daar ineens een hele grote internationale gitaarheld op het podium van Het Bolwerk. Tony MacAlpine met zijn Band. Het mooie virtuoze gitaar-meisje (23) komt uit Israël. Ze staat in haar laarzen, prachtig! De bassist is afkomstig uit Rusland. De Drummer uit Brazilië en Maestro MacAlpine zelf uit de USA.
Als vader @interalphanskevan een zoon met een Rockhart en nog heel veel meer @peterkoolsmit, ontkom je niet aan je heilige plicht/opdracht tot een gezamenlijk bezoek aan deze Hoogmis in de gewijde Sneker Poptempel.
Ik had sterk de indruk, dat Thys Wadman met zijn zoon ook bezig was aan zo'n zelfde ritueel, maar met een belangrijk onderling verschil:  ik was mijn oordopjes niet vergeten......"It hie wol wat minder kennen...!" aldus Thys, daarbij doelend op het kneiterharde geluid. Desalniettemin hors-qualitytime! 
In twitter-taal: MacAlpine Beyond Human, Poly Rhytms #hellyeah, String Skipping, arpeggios etc sickstyle #shredhero. De spullen van de Meastro MacAlpine zijn: o.a. Ibanez, Hughes&Kettner en DiMarzio
Hier zijn de beelden van de Band. Ik vind ze mooi! Gewoon actie, geen poes-pas, zo uit de heup geschoten....