Doorgaan naar hoofdcontent

Open brief aan Henk van der Veer over Eek, Kaviaar en Wierook


Beste Henk.
Open brief over Eek, Kaviaar en Wierook!
Ik hou 't kort want de gemiddelde internetter verliest syn konsentrasie al na één alinea tekst
Ik reageer op strekking van dyn - overigens fetreffelik fers - Depry in Sneek.
Ik hef ver voor 1993 de Ontwikkelingsvisie van de toenmalige Gemeente Sneek 2000-2005 bekeken, insproken, beswaar maakt (A7 en de Geauw) en derna het proses su goed en su kwaad as ik kon, folgt.
Respect voor de visonaire kijk fan de bestuurders fan destyds. De Raad van Sneek. Ik herinner mij noch mevrouw Netty Weening as Wethouder en front-frou van het sneker CDA.
Ik hef selfs noch's met haar -as te eigenwys ventsje- op de landelijke NCRV radio live in debat weest ('t kassettebandsje hef ik  bewaart) over de beskerming fan de butlannen in de wijde omgeving fan Sneek en 't behoud van de Galgepolle. Wat toen earst noch een idee en later een papieren rapport was, is nou in groate lijnen Anno Domini fandaach werkelikhyt wudden. Das een hele groate prestaasje ken ik dij melde. Ik noem alleen mar watersportbedrijvenpark It Ges, de metamorfose van Sneek-Zuid, langs de Roanweg A7. Weest noch, die Skarnegoutumer boer het toch mar moai syn stempel op de Sneker roanweg drukt.
Nou wear even terug naar de actualiteit in het Hier en Nu, om bij dyn eigen NCRV te blieven.
As der een paar politici passeert binne noeme se dat al gou fraude en wud der moard en braan skreeuwt. Ach....alle, deur @Koewak in de Leeuwarder Courant bovenwater haalt en beskreven kleine ongemakjes, su as rechtsaaken, onteigening, miscalculaties, malversaties, oportunistiese bestuurdes, eigenwyze amtenaren, noem maar op, binne gouden foar de buehne en de krant, mar ok eksemplaries voor sukke langdurige en  groatskalige projecten. Dat fesin ik niet, voorbeelden genoeg, lees de kranten der mar op na! Hoeveul suden de  Bertje Bouma's c.s. der beter fan wudden weese? In ieder geval een moai plekje aan 't water. Der is volges mij echt gin kwartje over de balk smeeten. Beter duur as niet te krijen must mar rekene! Hooguut binne der miskien een paar bestuurders passeert, hewwe se langs elkaar heen praten en miskien plannen maakt met de rug naar mekaar toe!
Belangriek is, dat alles der nou geweldig heen leit. Voor niet te duur! Het resultaat telt Henk, dat weestou as dichter/voetballer mar al te goed!
Echt top voor de stad Sneek en niet in de laatste plaats foar de leefbaarens van onse buren uut het dorpke Offingawier. Foar de sector recreatie en toerisme een boppeslag. Ik noem alleen mar de Middelseeroete en Houkemar. Voor mij maakt het natuurlik echtwel uut wat dit alles het kosten het.
Seker is folgens mij, dat pries en kwaliteitsverhouding ruumskoats haalt wud. Nogmaals foar mij telt het eindresultaat en dat is - ik seg it noch'es - buutenkategorie met een gouden randsje. Ok alles binnen het raamde budsjet. Wat wuust noch mear? Sneek slaat de maat! In mien ogen binne dit projekten die Sneek op bijzonder hoog nivo over de drempel van ut earste deccenium van de een en twintigste ieuw heen bringe en wer se in 058 fet jeloers op binne.

in alle nederigheid, Anske
(Het is toch wear een lang ferhaal wudden....)


Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel