Doorgaan naar hoofdcontent

De Lieuwe Klazeszleane Revisited

Wandelaars opgelet! Deze wandeling beveel ik van harte bij u aan. Een meditatieve wandeling op verharde, onverharde en half verharde wegen, die u voert langs dijken, dijkhuizen, vuurtoren, wielen, waterlopen, graslanden, akkerbouwpercelen, riet en ruigte, boerderijen, natuurgebieden de Stoenckherne en het Workummer Nieuwland aan de IJsselmeerkust en It Soal tussen Workum en Hindeloopen.
Een scharrelgebied in de voormalige droogmakerij Het Nieuwland, van onschatbare waarde, dat ik na een slordige veertig jaar weer eens per pedes apostelorum bezocht... bekijk de beelden van een landschap, dat in de jaren zestig op de tekentafel is herontwikkeld geordend en vervolgens in de zeventiger jaren opnieuw is ingericht.

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Voetbalfeestje op Herfstavond

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's en waarden zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel