Doorgaan naar hoofdcontent

De Drie van Hindeloopen. (Jintre)

De demo-CD van Jintre, een Folkbandje uit Hindeloopen is uit.
Ik ben enthousiast over ze. Voor mij passen de Hylper Zuiderzeefolkies genaamd Jintre (vertaling: Die Drie), nu al bij Hylpen (Hindeloopen) zoals the Beatles destijds, in de early sixties bij Liverpool en bij Hamburg. De in eigen beheer uitgebrachte demo CD (2012) van Jintre roept bij mij de sfeer op van oude solo vinylplaten van Sandy Denny, de helaas veel te vroeg overleden frontvrouw uit de begintijd van de legendarische Fairport Convention. 
De plaat bestaat uit een vijftal min of meer bekende nummers, die conceptueel en muzikaal door Jintre zijn uitgewerkt, zodat het geheel de sfeer ademt van een soort folk-idioom. Dat past heel goed bij de persoonlijkheden van de bandleden Frits, Hendrika en Paul. Stuk voor stuk echte Hylpers, Real People, die gepassioneerd op weg zijn om hun bandje muzikaal verder te vervolmaken en op de kaart te zetten. De sound op de plaat is mooi, authentiek en doet me denken aan de Engelse folk uit de jaren 60, zoals ik dat zelf ooit eens beleefde tijdens mijn verblijf in the country in overigens buitengewoon gezellige Pub's 
De tekst in het refrein van Dougie MaLean's Caledonia over de liefde voor Hindeloopen (Hylpen), de Stad van mijn Vader, die diep in ons aller Hart zit, zingt Hendrika zo prachtig en overtuigend in het Hylpers. Ik kreeg er een brok van in mijn keel. Deze CD is - om in schaatstermen te blijven - een Hylper muzikale Pikstart!
Op dit weblog is alles mogelijk: "Need I say more...?" Luister zelf naar track nummer 3Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.