Doorgaan naar hoofdcontent

Asiel voor een Wijze Witte Dove Kater

Dit is Joey, een wijze witte (dove) kater. Normaal kiest hij zijn domicili in de Inktfabriek aan de Brouwersgracht te Amsterdam. Gedurende deze vakantieperiode heeft hij tijdelijk asiel gekregen bij ons in de wijk Pasveer te Sneek.(door mij tijdelijk omgedoopt tot het Ter Apel aan de Zwette of aan de Oudvaart, zoals je wilt...) Hij moet - zoals elke vreemdeling c.q. asielzoeker in Nederland- volgens strenge regels genoegen nemen met een passende huisvesting. In dit geval een slaapplaats in de garage in een fruitmand, liggend in een kratje met gereedschap van de tweede garnituur. Het is in het Asielcentrum uiteraard ten strengste verboden in de tuin van de buurman te urineren of te schijten. Leers ligt op de loer en zal hem onmiddellijk het land uitwijzen, zo blijkt uit zijn Ministeriële Beschikking ! Maar op 12 september na de verkiezingen zal alles veranderen.....zelfs het KUNDUZ accoord. In Nederland buitelen woordbrekende politici klapwiekend van Jan de Wandelaar over elkaar heen.... Inmiddels heeft Joey nu wel zijn inburgeringcursus achter de rug. Ja.ja ....regels zijn regels, landgenoten! Rita V is persoonlijk snel even langs geweest...zij vertrok daarna weer snel met een litertje van de Weduwe Joustra in achterste geheime vakje van haar Louis Vuitton. Hij moest van haar nog diverse vragen beantwoorden, die gelet op de nieuwe omgeving in woord en geschrift werden gesteld onder anderen in het Hylpers en Snekers. Desondanks lukte deze proeve van bekwaamheid voor de wijze witte wonderwel. Misschien is Wit in dit geval wel ..!?
Hij mag voorlopig blijven totdat de docenten aan de Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp weer met hun leerlingen samen op weg gaan om te werken aan een betere wereld.

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel