Doorgaan naar hoofdcontent

Klip-en-Klaar Sneek hoofdstad van Sudwest Fryslan

De website GrootSneek filosofeert vandaag in een van de items over de vorming van een Plaatselijk Belang Partij voor de stad Sneek in de gemeente Sudwest Fryslan. Het idee van een Sneker partij spreekt mij wel aan. Maar absoluut geen partij als spreekbuis voor notabelen of zakenlui. Ik ben ook huiverig voor een one-issue partij vanuit een soort eigen belang van Sneek. Dat stuit tegen de borst van menig overtuigde plattelander. Dat moet je zeker voorkomen en dus ook niet uitstralen. Het huidige Sudwest Fryslan bestuursbed kraakt wat Sneek betreft aan alle kanten en moet zeker worden opgeschud! Op het dekbed moet het logo van de Waterpoort staan! Kortom, Sneek is gewoon klip-en-klaar de Hoofdstad van de Gemeente Sudwest Fryslan. Sneek moet deze hoofdrol claimen en bovenal ook overtuigend spelen! Veel meer zie ik de stad Sneek als bieder van kansen voor het platteland. Sneek heeft een overtuigende intrinsieke waarde! Een ijzersterke merknaam! Kijk eens wat Sneek te bieden heeft. Medische topzorg voor iedereen in het Antonius Ziekenhuis. “The Place to Be” en bovenal “There where the Action is” in het gastvrije horeca-en bruisende uitgaansleven. Je gaat niet naar een theatervoorstelling in Witmarsum, niet naar een top-film in Makkum. Je koopt geen Lee, Diesel of Replay-spijkerbroek in Ymswalde of Hieslum. Het moderne Theater Sneek en Het Bolwerk van de popmuziek staan in het Culturele Kwartier van Sneek. Je gaat er naar het allerbeste middelbaar onderwijs! 
Sneek bied verreweg de meeste (hoogwaardige) werkgelegenheid in deze regio. 
Sneek is in heel veel opzichten veel meer maatgevend als nu naar voren komt in het beleid van de bestuurders van Sudwest Fryslan. Daar dient zichtbaar zorgvuldig mee te worden omgegaan!

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen herbouwd is ook een black box en in de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel