Doorgaan naar hoofdcontent

Plezier in EK 2012 volledig terug


Gelukkig zag ik het debacle van het Nederlands elftal ver van te voren aankomen. In een tweet maakte ik melding van de op handen zijnde afgang van Van Marwijk c.s. Een openbare berisping via het web was mijn deel! Ik kreeg hiervoor een virtuele gele kaart van een mede blogger/snitteraar en bekende Sneker, die kennelijk ziende blind en horende doof was geworden in die opgeblazen oranje euforie van vorige week. Never the Less... de lol van het EK is bij mij weer helemaal  terug.
Ik ben het aan mijn stand verplicht als voetbal liefhebber. Verlost van het klootjesvolk van het huidige Nederlands elftal geniet ik bijvoorbeeld van deze prachtige stadse Snekers, wonende in hun privé paleisjes aan de Berkenlaan. Vanavond strijden zij in deze straat - drie supporters nationaliteiten - om de voetbaleer. Gewoon met hart en ziel. Liefde voor de sport en misschien ook wel een beetje voor hun verre vaderland. Ofschoon ik een bloedhekel aan nationalisme heb, kan ik heel erg genieten van dit soort taferelen. Ik denk, dat vanavond Duitsland wint, maar ik gun het de Grieken, om de voor mij moverende reden!

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel