Doorgaan naar hoofdcontent

The Postman Always Rings Twice

Lana Turner 1946.
Die titel alleen al.....
Nagenoeg alle postbestellers en -bestelsters, van PTT, TNT tot UPC, die gedurende de afgelopen jaren bij mij thuis voor bezorging aan de deur aanbelden heb ik begroet met de openingszin: "The Postman Always Rings Twice" 
Dat leverde vrijwel altijd een hartelijke hoezo-glimlach op en vervolgens een soort van quasi vragende blik.
Ik maakte vaak zo als eerste even kontakt met de dienstdoende postbode en vertelde later ter toelichting dan over die prachtige toepasselijke titel van deze klassieke film uit 1946.
Een broeierige, zeer suggestieve film noir met o.a. de mooie Lana Turner.
De remake is uit 1981 met een van 's werelds beste acteurs Jack Nickolson.
De eerste en misschien ook wel de beste versie uit 1946 is vanmiddag op Belgie te zien!

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel