Doorgaan naar hoofdcontent

Dresden Visited

Afgelopen week maakte ik in willekeurige volgorde een groot aantal beelden van de historische stad Dresden. Een prachtige stad die niet voor niets is aangemerkt als werelderfgoed. De unieke onbebouwde Elbe Wiesen (Oeverlanden van de Elbe) Das Blaue Wunder (oude Brug over Elbe) zijn hoogtepunten uit een buitengewoon lange rij van andere bezienswaardigheden. De Altstadt Dresden is grotendeels herbouwd op de lichamen van tienduizenden onschuldige slachtoffers van het bombardement aan het einde van WOII. Uit persoonlijke gesprekken met oudere bewoners is mij gebleken, dat het laffe bombardement in 1945 nog lang niet door iedereen is vergeten. Deze schandalige historische gebeurtenis tegen het einde van WO II druipt er vandaag de dag nog in alle opzichten vanaf. Het is vaak het gesprek van de dag. Ook in de openbare ruimte van de stad willen mensen er nog steeds over praten. De Engelse Koningin heeft diep in haar privé buidel getast ter financiering van een deel van de herbouw. Schuldgevoel? Ik heb mijn persoonlijke visie over de beëindiging van WOII in relatie tot het volstrekt onnodige bombardement op Dresden, na mijn bezoek dan ook bijgesteld. Later ga ik mijn overweging nog eens rustig in een blogje aan u uitleggen. Ik ga een metafoor gebruiken, die luid en duidelijk is...mind you!

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …