Doorgaan naar hoofdcontent

Over de Golden Earring en een Rode Bank

Cesar en Jan op de Rode Bank in Huize Karstens te Groningen
Vrijdag twitterde ik enthousiast over de nieuwe plaat van Golden Earring "Tits 'n Ass" Op de dag van uitgave kreeg ik deze plaat in Vinyl keurig thuis bezorgd. Mijn Hylper OLS, Bouwmantjen-maat, begenadigd drummer en gitarist is al sinds de late ijstijd Earring-fan. In de zaak van zijn vader heeft hij het hele nederbeat circuit eind zestiger-en begin zeventiger jaren voor voorbij zien komen. De Earring speelden er vaak. Er ontstonden destijds persoonlijke kontakten, die tot vandaag-de-dag zijn blijven bestaan. Jan voert momenteel een ongelijke strijd tegen kanker.
Een van de positieve elementen uit deze strijd is zijn zogenaamde rode bank. Het bezoek aan hem en zijn vrouw Jantien in hun super-gezellige huiskamer, krijgt een zetel op hun rode bank. Tijdens of na  het bezoek maakt Jan standaard een foto. Persoonlijk zijn R. en ik al vereeuwigd op deze rode bank. Op zijn facebook-pagina en ver daar buiten is de rode bank en het verslag van het bezoek aan Huize Karstens inmiddels legendarisch. Hij schrijft vandaag daarop het volgende:
"Ondanks het feit dat ik een bezoekstop had afgekondigd, wist Henk Bemboom mij ongelooflijk te verassen. Twee dagen geleden belde hij;"Zaterdag krijg je een grote verassing, en je mag geen "nee" zeggen. Meer zeg ik niet." Om 14.30 stopte er een grote Mercedes. Jantien zag het meteen; ik ben wat trager. Cesar Zuiderwijk en zijn vrouw hadden gehoord van de beroemde rode bank en Cees wilde ook met mij op de foto. Het was een ontspannend bezoek. Cees en ik hebben het, uiteraard, over de nieuwe CD gehad, maar ook leuke R&R anekdotes. Zo rond 16.00 uur moesten ze verder, om 17.00 soundchecken in Stadskanaal. Bij het afscheid hugde Cesar mij; we waren beide geraakt. Wat een warme mensen, en wat een voorrecht.....Dank aan Henk Bemboom.

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel